Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Nadal chce napriek zraneniu chodidla štartovať na Roland Garros

Španielsky tenista Rafael Nadal reaguje v osemfinálovom zápase mužskej dvojhry proti Kanaďanovi Denisovi Shapovalovi na turnaji ATP Masters 1000 v Ríme vo štvrtok 12. mája 2022. Španielsky tenista Rafael Nadal prekvapujúco skončil pred bránami štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP Masters 1000 v Ríme. Tretí nasadený hráč nestačil vo štvrtkovom osemfinále na Kanaďana Denisa Shapovalova. Prvý set síce vyhral jednoznačne 6:1, no v ďalších dvoch podľahol trinástemu nasadenému hráčovi 5:7 a 2:6. Shapovalov sa v ďalšom kole stretne s Casperom Ruudom. Nadal po zápase priznal, že ho trápilo zranenie nohy. Foto: TASR/AP

oland Garros sa začne 22. mája. Nadal verí, že dovtedy sa jeho zdravotný stav zlepší.

Rím 13. mája (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal chce napriek problémom s chodidlom štartovať na grandslamovom Roland Garros v Paríži. Vo štvrtok nečakane vypadol v osemfinále turnaja Masters 1000 v Ríme, v ktorom nestačil na Kanaďana Denisa Shapovalova. Ešte nikdy sa s antukou vo Foro Italico nerozlúčil tak skoro.

"Nie som zranený, no žijem so zranením. Každý deň je to pre mňa na kurte náročné. Niekedy nie som schopný trénovať tak, ako si predstavujem. Bolesti sa začali stupňovať v druhom sete duelu so Shapovalovom. Začal som krívať, bolo to nehrateľné. Nechcem však znižovať výkon Denisa, ktorý vyhral zaslúžene," uviedol 21-násobný grandslamový šampión pre akreditované médiá.

Roland Garros sa začne 22. mája. Nadal verí, že dovtedy sa jeho zdravotný stav zlepší. "Stále snívam o tom, že do začiatku antukového vrcholu sezóny sa dám do poriadku. Možno už o dva dni to bude lepšie. Pozitívom je, že v Paríži budem mať aj svojho doktora, to mi pomôže," dodal Španiel.