Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Nadala mrzí, že Djokovič vynechá US Open: Veľmi smutná správa

Španielsky tenista Rafael Nadal. Foto: TASR/AP

Nadal nehral na US Open od zisku titulu v roku 2019, keď vo finále dvojhry zdolal Rusa Daniila Medvedeva. Druhý nasadený hráč sa v 1. kole v New Yorku stretne s Japoncom Rinkym Hidžikatom.

New York 27. augusta (TASR) - Španielskeho tenistu Rafaela Nadala veľmi mrzí, že Srb Novak Djokovič nebude štartovať na grandslamovom turnaji US Open. Trojnásobný newyorský šampión nie je zaočkovaný proti ochoreniu COVID-19 a vakcinácia je podmienkou vstupu do USA.

"Z môjho osobného pohľadu je to veľmi smutná správa," povedal Nadal o absencii Djokoviča. "Je vždy smutné, keď najlepší hráči na svete nemôžu hrať na turnaji pre zranenia alebo z iných dôvodov. V tomto prípade je to citeľná strata, keď jeden z najlepších tenistov histórie nie je v pavúku na grandslamovom turnaji. Je to krutá správa aj pre fanúšikov, pre celé podujatie a aj pre všetkých hráčov, pretože chceme mať čo najsilnejšie obsadenie na turnaji," citovala agentúra AFP 36-ročného Španiela.

Nadal nehral na US Open od zisku titulu v roku 2019, keď vo finále dvojhry zdolal Rusa Daniila Medvedeva. Druhý nasadený hráč sa v 1. kole v New Yorku stretne s Japoncom Rinkym Hidžikatom.

Djokovič už dávnejšie vyhlásil, že sa nenechá zaočkovať, aj keď mu to bráni hrať na turnajoch. Nezaočkovaní cudzinci podľa zákona nemôžu pricestovať do Kanady alebo USA. V auguste sa Djokovič už odhlásil z turnaja ATP Masters 1000 v Cincinnati. V januári Srb nemohol obhajovať titul na Australian Open. Neuspel totiž na federálnom súde v Melbourne s odvolaním sa proti opätovnému zrušeniu jeho víza, ktoré nariadil austrálsky minister pre imigráciu Alex Hawke. Vtedajšieho lídra svetového rebríčka ATP následne deportovali z krajiny.