Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Nadal po výhre nad Lackom v Halle: Lukáš je veľmi talentovaný hráč

Slovenský tenista Lukáš Lacko blahoželá k víťazstvu Španielovi Rafaelovi Nadalovi Foto: TASR/AP

Antukový kráľ po triumfe nad slovenským tenistom zložil Lukášovi Lackovi kompliment.

Halle 14. júna (TASR) - Slovenský tenista Lukáš Lacko neuspel v 2. kole dvojhry na trávnatom turnaji ATP v nemeckom Halle (dotácia 663.750 eur).

Zverenec trénera Mateja Liptáka napriek bojovnému výkonu prehral so sedemnásobným šampiónom Roland Garros najvyššie nasadeným Španielom Rafaelom Nadalom za 75 minút v dvoch setoch 5:7 a 1:6. Turnaj v Halle bol pre Lacka súčasťou prípravy na prestížny Wimbledon.

Lackovi nevyšiel úvod stretnutia, keď vo štvrtom geme stratil podanie a Nadal sa ujal vedenia 3:1. Slovenský singlista však bleskovo vyrovnal na 3:3 a v ďalších minútach bol svetovej dvojke vyrovnaným súperom. Lacko dokázal dvakrát víťazne zreturnovať Nadalove servisy s rýchlosťou 200 km/h, za čo si od divákov na štadióne Gerryho Webera vyslúžil búrlivý aplauz. V koncovke sa napokon presadil favorizovaný Španiel, keď za stavu 6:5 premenil po víťaznom bekhendovom obhodení pri podaní Lacka v poradí piaty setbal.

Druhé dejstvo bolo už jasnou záležitosťou Nadala. Po dvoch brejkoch si Španiel vybudoval náskok 5:0 a zápas dotiahol do úspešného konca. Za stavu 5:1 premenil pri vlastnom servise hneď prvý mečbal a upravil vzájomnú bilanciu s Lackom na 4:0. V januári zdolal finalistu turnaja ATP v Záhrebe na grandslamovom Australian Open v Melbourne. Vo štvrťfinále nastúpi Nadal v piatok proti domácemu Nemcovi Philippovi Kohlschreiberovi.

Antukový kráľ po triumfe nad Lackom zložil slovenskému tenistovi kompliment.

"Lukáš je veľmi talentovaným hráčom, čo potvrdil už vlani na turnaji v Dauhe, kde mi dal v druhom sete dokonca "kanára" Aj dnes hral veľmi dobre a v úvodnom dejstve to bol veľký boj. Poriadne som sa nadrel, kým som ho získal vo svoj prospech. V druhom sete som sa dostal do správneho tempa a potom to už išlo ľahšie, pomohol mi rýchly brejk. Diváci boli fantastickí, ďakujem im za podporu," povedal Nadal v prvom interview priamo na kurte.



dvojhra - 2. kolo:

Rafael Nadal (1-Šp.) - Lukáš LACKO (SR) 7:5, 6:1