Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Nadal postúpil do semifinále turnaja ATP Masters 1000 v Indian Wells

panielsky tenista Rafael Nadal sa teší z víťaznej loptičky v zápase proti Austrálčanovi Nickovi Kyrgiosovi vo štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP v Indian Wells 17. marca 2022. Foto: TASR/AP

V semifinále Nadal nastúpi proti krajanovi Carlosovi Alcarazovi.

Indian Wells 18. marca (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal sa prebojoval už do semifinále dvojhry na turnaji ATP Masters 1000 v Indian Wells. Štvrtý nasadený hráč si v piatkovom štvrťfinále poradil s Austrálčanom Nickom Kyrgiosom v troch setoch 7:6 (0), 5:7 a 6:4.

Nadal tak pokračuje v perfektnom štarte do sezóny, keď tento rok vyhral všetkých devätnásť zápasov vrátane 21. grandslamového titulu na Australian Open. V semifinále nastúpi proti krajanovi Carlosovi Alcarazovi. Devätnásty nasadený hráč vyradil turnajovú dvanástku Camerona Norrieho z Veľkej Británie v dvoch setoch 6:4 a 6:3.

Nadal sa predstaví v semifinále kalifornského turnaja jedenástykrát. Vzájomnú bilanciu s Kyrgiosom vylepšil na 6:3, keď ho zdolal v predchádzajúcich troch dueloch. "V kľúčových chvíľach som hral dobre. Hrať proti Nickovi je zložité, dokáže rýchlo zmeniť tempo výmeny a jeho prvé podanie je mimoriadne kvalitné. Podržalo ma podanie v treťom sete. Mal som problémy iba v jednom geme, kvalitne som returnoval. V závere druhého setu som urobil niekoľko chýb, vedel som, že vstup do tretieho bude kľúčový. Snažil som sa o viac pohybu, skúsiť na súpera niečo nové. Fungovalo to. Tenis nie je len o tom dostať sa do pohody, musíte aj nájsť spôsob ako vyviesť z rovnováhy súpera," zhodnotil svoj úspech Nadal podľa oficiálnej stránky ATP.

Kyrgios sa predstavil vo štvrťfinále turnaja Masters premiérovo od roku 2017. Hráč číslo 132 rebríčka ATP sa medzi najlepšou osmičkou predstavil ako prvý držiteľ voľnej karty od roku 2002. "Prehra bolí. Naozaj som dnes cítil, že dokážem proti nemu prelomiť nepriaznivú sériu. Cítil som, že hrám dobre. Mali sme s trénerom plán a ten fungoval. V prvom sete som viedol 5:4 a 30:15 a podával som. Doteraz neviem, ako som ten set prehral. Prehrávam si to v hlave neustále," krútil hlavou Kyrgios.

Austrálčan nezostal dlžný svojej povesti "enfant terrible" mužského tenisu a počas zápasu sa dostal aj do slovného konfliktu s divákom, ktorý sedel vedľa hollywoodskeho herca Bena Stillera. Po stretnutí však divácku atmosféru pochválil. "Atmosféra bola úžasná. Vždy, keď hrám proti Rafaelovi, Novakovi, či Rogerovi, nečakám, že hľadisko bude na mojej strane. Mám rád ten pocit zloducha," priznal sa Kyrgios.

dvojhra - štvrťfinále:



Rafael Nadal (Šp.-4) - Nick Kyrgios (Aus.) 7:6 (0), 5:7, 6:4
Carlos Alcaraz (Šp.-19) - Cameron Norrie (V.Brit.-12) 6:4, 6:3