Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Kyrgios nazval Tsitsipasa mäkkýšom, Nadal sa ospravedlnil Sonegovi

Austrálsky tenista Nick Kyrgios sa teší po výhre nad Grékom Stefanosom Tsitsipasom v 3. kole mužskej dvojhry na grandslamovom tenisovom turnaji Wimbledon v Londýne 2. júla 2022. Foto: TASR/AP

Frustrovaný Tsitsipas po prehre v druhom sete odpálil loptičku do hľadiska. Kyrgios naliehal na empajrového rozhodcu, aby Gréka vylúčil z turnaja.

Wimbledon 3. júla (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal sa po postupe do osemfinále grandslamového turnaja vo Wimbledone ospravedlnil svojmu súperovi Lorenzovi Sonegovi. V závere tretieho setu si Taliana zavolal k sieti a vyjadril nespokojnosť s jeho správaním, ku ktorému sa vrátil aj počas dlhého pozápasového podania rúk.

Tridsaťšesťročný Nadal zvíťazil hladko 6:1, 6:2, 6:4 a až do ôsmej hry tretieho dejstva nečelil brejkbalu. V geme mu chýbala koncentrácia po tom, ako stretnutie prerušili, kým sa zatiahne strecha. Stratený servis však vzápätí získal naspäť a zápas dopodával do úspešného konca. Nepáčili sa mu zvuky, ktoré Sonego vydával na kurte. "Musím priznať, že som sa mýlil. Nemal som ho volať na sieť, takže sa za to ospravedlňujem. Bola to moja chyba, ináč nebol žiadny problém. Hovorili sme o tom v šatni a zostane to medzi nami. Môžem povedať len toľko, že som ho vyhľadal osobne. Nechcel som mu spôsobiť nepríjemnosti, iba mu povedať, že mi vadila jedna konkrétna vec, ktorú v danom momente robil. Mali sme svoje nezhody, ale to sa stáva," citovala druhého najvyššie nasadeného hráča agentúra AFP.
Grécky tenista Stefanos Tsitsipas sa lúči po prehre s Austrálčanom Nickom Kyrgiosom v 3. kole mužskej dvojhry na grandslamovom tenisovom turnaji Wimbledon v Londýne 2. júla 2022.
Foto: TASR/AP

Ešte viac negatívnych emócií lietalo v súboji, v ktorom Austrálčan Nick Kyrgios vyradil Gréka Stefanosa Tsitsipasa nasadeného ako štvrtého 6:7 (2), 6:4, 6:3, 7:6 (7). Hralo sa divácky atraktívne stretnutie, no poznačilo ho viacero incidentov. Frustrovaný Tsitsipas po prehre v druhom sete odpálil loptičku do hľadiska. Kyrgios naliehal na empajrového rozhodcu, aby Gréka vylúčil z turnaja. Pripomenul, že Srba Novaka Djokoviča vylúčili z US Open 2020 za odpálenie loptičky do čiarovej rozhodkyne. "Nie je možné, že trafíte niekoho v obecenstve a nevylúčia vás z turnaja," tvrdil Austrálčan, ktorý dostal počas duelu varovanie za nevhodný slovník.

Kyrgios pokračoval v konfrontáciách s empajrovým rozhodcom, čo rozhodilo Tsitsipasa. Ten dostal za prvý incident varovanie a neskôr stratil bod za to, že z frustrácie odpálil loptičky na koniec dvorca. Na pozápasovej tlačovej konferencii priznal, že sa nimi snažil trafiť Kyrgiosa. "Šikanuje svojich súperov. Pravdepodobne šikanoval aj deti v škole. Nemám rád ľudí, ktorí ubližujú druhým ľuďom. Má aj dobré vlastnosti, ale je v ňom aj veľmi temná stránka, ktorá keď vyjde na povrch, dokáže narobiť naozaj veľa zla ľuďom navôkol. Žiaden ďalší hráč to nerobí, len jemu sa každú chvíľu niečo nepáči," povedal Tsitsipas. Kyrgios sa týmto obvineniam vysmial: "To on je mäkkýš. Nie sme z rovnakého cesta. Rád nastupujem proti skutočným súperom. V šatni sa správam dobre, mám tam veľa kamarátov, som jeden z najobľúbenejších hráčov. Ja som v pohode, to jeho nemajú radi. Len aby ste vedeli."