Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Nadal bude v poriadku po niekoľkých dňoch oddychu

Fyzioterapeut ošetruje Španiela Rafaela Nadala vo finále mužskej dvojhry proti Švajčiarovi Stanislasovi Wawrinkovi na Australian Open v Melbourne 26. januára 2014. Foto: TASR/AP

Španielsky tenista pocítil bolesť chrbta vo finále mužskej dvojhry na Australian Open proti Stanislasovi Wawrinkovi.

Madrid 27. januára (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal by si mal doliečiť problémy s chrbtom, ktoré mu pokazili finále Australian Open.

Najvyššie nasadený hráč rebríčka ATP prehral v nedeľu so švajčiarskym súperom Stanislasom Wawrinkom v štyroch setoch 3:6, 2:6, 6:3 a 3:6. Na začiatku druhého setu však potreboval dlhú pauzu na ošetrenie.

Jeho strýko a zároveň tréner Toni uviedol, že Nadal sa z Melbourne vráti na rodnú Mallorcu a hrať bude až 10. februára, keď sa predstaví na turnaji v Buenos Aires. "Doktor povedal, že je to svalový problém, ale za niekoľko dní odpočinku by to malo byť v poriadku. V druhej hre druhého setu pocítil bolesť. Keď som sa ho po ošetrení spýtal, čo sa deje, odvetil: 'je koniec'," uviedol Toni Nadal pre agentúru Reuters.
Španielsky tenista Rafael Nadal sedí na stoličke počas prestávky vo finále mužskej dvojhry proti Švajčiarovi Stanislasovi Wawrinkovi na Australian Open v Melbourne 26. januára 2014.
Foto: TASR/AP