Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Nadal tvrdí, že nikto nie je nezdolateľný: Budem musieť bojovať

Rafael Nadal, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Nadal je sám prekvapený z toho, aké má jeho kariéra dlhé trvanie.

Paríž 27. mája (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal tvrdí, že nikto nie je nezdolateľný. Čoskoro 35-ročný antukový špecialista to povedal v rozhovore pred štartom druhého grandslamového turnaja sezóny Roland Garros, na ktorom sa bude usilovať o 14. titul a rekordný 21. vavrín z podujatí veľkej štvorky.

"Nikto nie je nezdolateľný. V tomto roku som už prehral v Monte Carle i v Madride. Dúfam, že v Paríži ma nepostretne rovnaký osud. Na to budem musieť bojovať zo všetkých síl," vyhlásil Nadal, ktorý na Roland Garros vyhral rovných sto zápasov vo dvojhre. Od roku 2005, keď na parížskej antuke debutoval, ho dokázali zdolať len dvaja súperi.

Nadal je sám prekvapený z toho, aké má jeho kariéra dlhé trvanie. "Pred desiatimi rokmi som mal problémy s fyzickou kondíciou, do toho sa primiešali zranenia. Vtedy bolo pre mňa nepredstaviteľné, že by som mal hrať tenis profesionálne ešte desať rokov. No pred dvoma rokmi by som povedal, že je to reálne," poznamenal Nadal, ktorého kariéru poznačili viaceré nepríjemné zranenia kolena.

"Roland Garros je pre mňa špeciálny turnaj. Môj cieľ je predviesť tu opäť najlepší tenis, aby som mal šancu na celkový triumf," dodal víťaz 62 antukových turnajov. Minimálne desaťkrát sa tešil aj v Monte Carle, Ríme a Barcelone.