Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Nadal zdolal na turnaji majstrov Ruuda, nepostúpil však do semifinále

Na snímke španielsky tenista Rafael Nadal. Foto: TASR/AP

Španiel stratil šancu dostať sa medzi elitné kvarteto už po dvojsetových prehrách s Američanom Taylorom Fritzom a Kanaďanom Felixom Augerom Aliassimeom.

Turín 17. novembra (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal si v treťom vystúpení na tohtoročnom turnaji majstrov v Turíne pripísal na konto prvé víťazstvo. V pozícii nasadenej jednotky zdolal v zelenej skupine trojku "pavúka" Nóra Caspera Ruuda dvakrát 7:5, nepostúpil však do semifinále.

Španiel stratil šancu dostať sa medzi elitné kvarteto už po dvojsetových prehrách s Američanom Taylorom Fritzom a Kanaďanom Felixom Augerom Aliassimeom. Na zápas s Ruudom, ktorý bol už istý semifjnalista, však nastúpil s cieľom rozlúčiť sa víťazne so sezónou a to sa mu podarilo. V oboch setoch rozhodol Nadalov brejk za stavu 6:5

"Teší ma, že v poslednom oficiálnom súťažnom zápase v tomto roku som zvíťazil. Casper je skvelý hráč. Musím však priznať, že koniec sezóny som si predstavoval ináč. Dúfal som, že sa mi podarí postúpiť do semifinále turnaja majstrov, no na mojich výkonoch sa odzrkadlila menšia zápasová prax. Moja hra nebola na potrebnej úrovni a nemal som dostatok sebavedomia. Prvých šesť mesiacov sezóny bolo veľmi náročných a v druhej polovici sezóny to už nebolo z mojej strany ono. Svoju úlohu zohralo aj zranenie," uviedol Nadal pre oficiálnu stránku ATP.


turnaj majstrov v Turíne:


zelená skupina:

Rafael Nadal (Šp.-1) - Casper Ruud (Nór.-3) 7:5, 7:5