Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Nagy nie je spokojný po slovenskom rekorde na 1500 m v.sp.

Richard Nagy bez čapice v cieli. Foto: TASR/AP

Slovenský plavec vytvoril vo svojej poslednej disciplíne na MS FINA v Barcelone nový národný rekord.

Barcelona 3. augusta (TASR) - Slovenský plavec Richard Nagy vytvoril aj vo svojej poslednej disciplíne na MS FINA v Barcelone nový národný rekord. V rozplavbách na 1500 m v.sp. dosiahol čas 15:22,20 a o 5,75 s vylepšil vlastné maximum z júnového mítingu v rakúskom Grazi. V silnej konkurencii stačil jeho výkon na 20. miesto, do nedeľňajšieho finále postúpilo najlepších osem krauliarov.

Nagy predtým vylepšil slovenské historické tabuľky na 400 i 800 m v.sp. Na najdlhšej trati si trúfal zaplávať lepší čas. "Nie som spokojný, mal som na viac. Začal som dosť pomaly a aj keď druhá časť trate bola výborná, v cieli z toho nebol taký čas, aký som si predstavoval. Na druhej strane som rád, že aj v tretej disciplíne na šampionáte som si zlepšil osobák. S celkovým vystúpením v Barcelone môžem vysloviť spokojnosť. Teší ma, že nestagnujem a je tam badať progres. Teraz si dám dva týždne voľno a potom začnem s prípravou na sezónu v krátkom bazéne," povedal pre TASR slovenský reprezentant.

Ruská plavkyňa Julia Jefimovová vytvorila v sobotu predpoludním v Palau St. Jordi nový svetový rekord na 50 m prsia. V rozplavbách dosiahla čas 29,78 a o dve stotiny prekonala doterajšie maximum Američanky Jessicy Hardyovej z roku 2009. "Po piatkovom triumfe na 200 m prsia som toho príliš veľa nenaspala. Stále nedokážem pochopiť, ako som dnes mohla plávať tak rýchlo. Cítila som sa unavená a vôbec som nepočítala s tým, že by z toho mohol byť sveťák. Je to bláznivé," povedala Ruska pre agentúru Reuters. Slovenka Zuzana Mimovičová obsadila v prsiarskom šprinte 41. miesto v novom národnom rekorde 32,79. Svoje vlastné maximum z Berlína 2012 zlepšila o 1,73 s.