Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Nagy si nevybojoval postup do semifinále na 200 m motýlik

Na snímke slovenský reprezentant v plávaní Richard Nagy. Foto: TASR – Michal Svítok

Sedemnásobný plavec roka na Slovensku skončil na šampionáte v Budapešti už v rozplavbách aj v disciplíne 400 m pol. preteky.

Budapešť 20. júna (TASR) - Slovenský reprezentant Richard Nagy nepretavil ani svoj druhý štart na plaveckých MS v Budapešti na postup z rozplávb do ďalších bojov. V disciplíne 200 m motýlik obsadil výkonom 2:00,83 min celkovo 31. miesto, do semifinále išlo šestnásť najrýchlejších.

Dvadsaťdeväťročný Nagy skončil v druhej rozplavbe na 4. mieste, keď nedokázal v bazéne Duna arény stlačiť čas pod dve minúty a výrazne zaostal za svojím slovenským rekordom spred troch rokov (1:59,29). "Pozeral som si jednotlivé medzičasy, plávalo sa mi tu celkom fajn, až na tú poslednú 50-tku. Stalo sa mi vlastne skoro to isté, čo na OH, len v bledo-ružovom, takže trošku som vyhnil, ale je vidieť, že na túto 200-ku netrénujem, ale stále je to pre mňa extrémne príjemná a zábavná disciplína, ktorú veľmi rád plávam. Možno sa v nej niekam ešte posuniem," citovala Nagya tlačová správa Slovenskej plaveckej federácie (SPF).

Sedemnásobný plavec roka na Slovensku skončil na šampionáte v Budapešti už v rozplavbách aj v disciplíne 400 m pol. preteky.