Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Najbohatšie európske kluby prišli v dôsledku pandémie o 1,1 mld. eur

Futbalista Bayernu Robert Lewandowski (vpravo) sa teší so spoluhráčmi po strelení gólu v zápase 7. kola nemeckej Bundesligy Borussia Dortmund - Bayern Mníchov v Dortmunde v sobotu 7. novembra 2020. Foto: TASR/AP

Príčinou vysokých strát sú chýbajúce príjmy z predaja vstupeniek a nižšie zisky z predaja televíznych práv.

Berlín 26. januára (TASR) - Podľa prieskumu spoločnosti Deloitte zaznamenalo dvadsať najbohatších európskych futbalových klubov v dôsledku pandémie koronavírusu súhrnnú stratu 1,1 miliardy eur. Konzultanti účtovníckej firmy odhadujú, že toto číslo môže do konca sezóny 2020/2021 ešte narásť na dve miliardy eur.

Príčinou vysokých strát sú chýbajúce príjmy z predaja vstupeniek a nižšie zisky z predaja televíznych práv. Barcelona vedie rebríček najbohatších futbalových klubov s príjmami v celkovej výške 715,1 milióna eur, no v porovnaní s ročníkom 2018/2019 zaznamenala o 125,7 milióna nižšie tržby. Druhé miesto patrí jej rivalovi zo španielskej ligy Realu Madrid, ktorý zarobil 714,9 mil. eur, tretí je úradujúci nemecký majster a šampión Ligy majstrov Bayern Mníchov (634,1). Informáciu priniesla agentúra DPA.