Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Najlepší hráč Premier League je podľa fanúšikov De Bruyne

Na archívnej snímke Kevin De Bruyne z Manchestru City. Foto: TASR/AP

V Premier League je veľa kvality a teší ma, že ma nominovali spolu s ďalšími skvelými hráčmi, uviedol pre oficiálnu klubovú webstránku 30-ročný stredopoliar, ktorý získal cenu aj v sezóne 2019/20.

Manchester 22. mája (TASR) - Belgický futbalista Kevin De Bruyne získal druhýkrát ocenenie fanúšikov pre najlepšieho hráča anglickej Premier League. Titul medzi mladými hráčmi obhájil Phil Foden, De Bruyneho spoluhráč z Manchestru City.

"Vyhrať toto ocenenie druhýkrát je úspech, na ktorý som naozaj hrdý. V Premier League je veľa kvality a teší ma, že ma nominovali spolu s ďalšími skvelými hráčmi," uviedol pre oficiálnu klubovú webstránku 30-ročný stredopoliar, ktorý získal cenu aj v sezóne 2019/20. V prebiehajúcom ročníku má na konte 15 ligových gólov, čo je jeho kariérne maximum. S dvoma titulmi sa zároveň pridal do elitného klubu k Thierrymu Henrymu, Cristianovi Ronaldovi a Nemanjovi Vidičovi.

Foden si zatiaľ pripísal deväť presných zásahov, čím gólovo vyrovnal svoj najlepší výkon z vlaňajška. Ich počet môže zvýšiť v záverečnom stretnutí ročníka proti Aston Ville, v ktorom hrá City o zisk štvrtého ligového titulu v priebehu piatich rokov. Informácie priniesla DPA.