Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Najvyššia súťaž sa rozšíri o Futsal Team Komárno

Ilustračná snímka. Foto: TASR Roman Hanc

V Komárne má toto športové odvetvie tradíciu, no vždy to bolo len na báze mestskej ligy.

Bratislava 10. augusta (TASR) - Novým účastníkom najvyššej slovenskej futsalovej súťaže sa stal klub Futsal Team Komárno. V pondelok o tom informoval portál futsalslovakia.sk.

V Komárne má toto športové odvetvie tradíciu, no vždy to bolo len na báze mestskej ligy. Trojica Róbert Mihalička, Erik Ehrenberger a Gabriel Góth však založili nový klub, ktorý bude hrať v sezóne 2020/2021 Varta Futsal Ligu.

"Už uplynulú zimu, keď sa z dôvodu nedostatku tímov nepodarilo po 12 rokoch spustiť mestskú futsalovú ligu, sme rozmýšľali nad novým projektom a spôsobmi, ako to zmeniť. Napokon z toho bolo založenie nového klubu. Cieľom bolo po založení družstva prihlásiť sa do regionálnej súťaže najnižšej úrovne, no družstiev bolo natoľko málo, že sme od exekutívy Slovenského futsalu dostali akúsi voľnú kartu hrať hneď najvyššiu súťaž. Po zvážení všetkých okolností a prístupu Slovenského futsalu sme sa rozhodli, že túto ponuku využijeme," povedal pre futsalslovakia.sk predseda klubu Róbert Mihalička.

Futsalový klub bude úzko spolupracovať s miestnym volejbalovým tímom VK Spartak UJS Komárno. "Chceme každému ukázať, že aj na najvyššej celoslovenskej úrovni sa dá medzi dvomi športovými odvetviami úzko spolupracovať a vychádzať si v ústrety, aby z toho mali osoh najmä fanúšikovia, pre ktorých sa šport robí," uviedol Mihalička.

V klube by mali pôsobiť najmä hráči z Komárna a jeho okolia. "V spolupráci s futsalovým vedením sme oslovili hráčov, ktorí pôsobia vo svojich futbalových kluboch v regionálnych súťažiach, bývajú v Komárne a okolí, takže budú to všetko známe mená. Veľmi nás teší záujem hráčov o pôsobenie v našom tíme, takže sa už nevieme dočkať," dodal predseda klubu.

Varta Futsal liga by sa mala začať 25.-26. septembra 2020.