Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Djokovič po víťazstve: Podmienky sú tu dosť náročné

Na archívnej snímke srbský tenista Novak Djokovič v Paríži 2. novembra 2021. Foto: TASR/AP

V súboji si poradil v zelenej skupine s osmičkou Casperom Ruudom z Nórska vo dvoch setoch 7:6 (4) a 6:2.

Turín 15. novembra (TASR) - Najvyššie nasadený Srb Novak Djokovič úspešne vykročil za ziskom šiesteho titulu na turnaji majstrov. V pondelkovom súboji si poradil v zelenej skupine s osmičkou "pavúka" Casperom Ruudom z Nórska vo dvoch setoch 7:6 (4) a 6:2.

Djokovič stratil svoje podanie hneď v prvom geme. Manko 1:3 dokázal zmazať brejkom v šiestej hre a v desiatej mal za stavu 5:4 k dispozícii dva setbaly. Dvadsaťdvaročný Nór však dotiahol set do tajbrejku, v ktorom viedol 4:3. Ale štyri víťazné loptičky za sebou znamenali zisk úvodného dejstva pre Srba. V druhom sete už favorit jasne dominoval, súpera a debutanta na podujatí brejkol v prvej aj piatej hre a zápas dotiahol do víťazného konca. Využil svoj druhý mečbal.

"Zo straty prvého servisu v prvom sete som sa spamätal," povedal po víťazstve tridsaťštyriročný Srb. "Bolo to zvláštne. Mal som dobrý forhend, prišiel som k sieti a išlo to celkom dobre. Potom sa mi šmyklo, zakopol som, spadla mi raketa a stratil som servis. Podmienky sú tu dosť náročné - ak stratíte podanie, je ťažké dostať ho späť. Mne sa to však podarilo a som veľmi spokojný s tým, ako som zápas zvládol," dodal Djokovič, ktorý pri štrnástom štarte na koncoročnom turnaji získal 39. víťazstvo. V historickej tabuľke sa tak dotiahol na druhého Ivana Lendla. "Nole" môže šiestym triumfom vyrovnať rekord Švajčiara Rogera Federara, naposledy turnaj majstrov vyhral v roku 2015.

Vo večernom stretnutí proti sebe nastúpia Grék Stefanos Tsitsipas a Rus Andrej Rubľov.

Dvojhra - zelená skupina



Novak Djokovič (Srb.-1) - Casper Ruud (Nór.-8) 7:6 (4), 6:2