Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Nariadenia úradov zrušili štyri štvrtkové zápasy Serie A

Futbalista Interu Miláno Alexis Sanchez (vľavo) sa teší so spoluhráčmi po strelení gólu v zápase 17. kola talianskej Serie A Inter Miláno – Cagliari Calcio v Miláne v nedeľu 12. decembra 2021. Vpravo jeho spoluhráč Milan Škriniar. Foto: TASR/AP

V najvyššej súťaži má v deň reštartu po sviatočnej prestávke ochorenie COVID-19 viac ako 70 hráčov.

Rím 6. januára (TASR) - Štyri z desiatich štvrtkových zápasov 20. kola talianskej futbalovej Serie A zrušili pre karanténne opatrenia úradov v Bologni, Turíne, Udine a Salerne. Vedenie ligy pritom v stredu rozhodlo, že žiadne stretnutia sa presúvať nebudú.

V najvyššej súťaži má v deň reštartu po sviatočnej prestávke ochorenie COVID-19 viac ako 70 hráčov. V riadnom termíne sa neodohrajú stretnutia FC Bologna - Inter Miláno, Atalanta Bergamo - FC Turín, US Salernitana - FC Benátky a ACF Fiorentina - Udinese Calcio. Informovala o tom agentúra AP.

Hráči Interu Miláno, za ktorý hrá aj slovenský reprezentačný obranca Milan Škriniar, sa pritom na štadión do Bologne dostavili. Prítomný tam bol aj rozhodca, ktorý duel oficiálne ukončil až 45 minút po stanovenom termíne začiatku, keďže sa neukázali hráči domáceho tímu. "Je to zmätok, riešime abnormálnu situáciu. Zdravotnícke orgány rozhodli svojvoľne o zrušení zápasov a sme svedkami zvláštnych vecí. Napríklad Hellas Verona dnes zápas odohral, hoci mal 11 nakazených a iné kluby nemohli nastúpiť, hoci mali menší počet pozitívnych prípadov," povedal podľa AP športový riaditeľ Interu Miláno Giuseppe Marotta.