Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Nasadená jednotka Plíšková prehrala v 2. kole US Open s Garciovou

Na snímke česká tenistka Karolína Plíšková neuspela v 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji US Open, keď ako nasadená jednotka prehrala s Francúzkou Caroline Garciovou 1:6, 6:7 (2) v noci na 3. septembra 2020. Foto: TASR/AP

Newyorská finalistka z roku 2016 nenašla recept na útočnú hru súperky, ktorá počas celého zápasu skvele returnovala.

New York 3. septembra (TASR) - Česká tenistka Karolína Plíšková neuspela v 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Ako nasadená jednotka prehrala s Francúzkou Caroline Garciovou 1:6, 6:7 (2). Newyorská finalistka z roku 2016 nenašla recept na útočnú hru súperky, ktorá počas celého zápasu skvele returnovala.

V prvom sete nepustila Garciová súperku prakticky k ničomu, vychádzalo jej všetko na čo siahla. V druhom dejstve Plíšková pridala na agresivite, zrýchlila hru a za stavu 5:4 mala k dispozícii dva setbaly, no Garciová ich odvrátila a v tajbrejku na dvorci dominovala.

Francúzka mala zo zisku cenného skalpu veľkú radosť. "Uplynulý rok bol pre mňa veľmi komplikovaný. V tenise je to ako na hojdačke, raz ste hore a raz dole. Poučila som sa z prehier a v príprave som tvrdo makala. Toto je krásna odmena za všetku tú drinu," uviedla v prvom pozápasovom interview Garciová, ktorá je vo svetovom rebríčku WTA na 50. mieste.

Na snímke francúzska tenistka Caroline Garciová postúpila do šestnásťfinále na grandslamovom turnaji US Open po víťazstve na turnajovou jednotkou a českou hráčkou Karolínou Plíškovou 6:1, 7:6 (2) v noci na 3. septembra 2020.
Foto: TASR/AP


Garciová mala raketový nástup, v prvom sete trikrát prelomila podanie Plíškovej a na konto si pripísala 30 winnerov. "Set a pol hrala Caroline skvele, super agresívne. Nemohla som do toho toľko chodiť. Mala som pocit, že nestíham. Nehrala som úplne zle, ale ani dobre. Nie som robot a nemôžem podať v každom zápase dokonalý výkon," citoval server idnes.cz slová Plíškovej, ktorá v druhom dejstve nevyužila dva setbaly.

Garciová bola v minulosti stabilnou hráčkou Top 10, potom však prišli zranenia, pokles formy a rebríčkový pád. Do zápolení vo Flushing Meadows vstúpila ako 50. hráčka sveta a pred turnajom nepatrila k favoritkám. Proti Plíškovej však očarila rýchlou, útočnou hrou ozdobenou nechytateľnými returnami. Po premenenom mečbale predviedla v návale radosti tanečnú kreáciu.

Na snímke česká tenistka Karolína Plíšková neuspela v 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji US Open, keď ako nasadená jednotka prehrala s Francúzkou Caroline Garciovou 1:6, 6:7 (2) v noci na 3. septembra 2020.
Foto: TASR/AP


"Karolína je top hráčka a vedela som, že ak chcem uspieť, nemôžem sa spoliehať na jej chyby. Ak by som hrala pasívne a na začiatku zápasu stratila servis, na returne by som si ani nepípla a za hodinu by bolo vymaľované. Proti Caroline musíte hrať aktívne a snažiť sa dostať ju do úzkych. Bola to pre mňa veľká výzva a som hrdá na to, ako som ju zvládla," pochvaľovala si Francúzka v rozhovore pre oficiálnu stránku WTA. V ďalšom kole ju čaká domáca Američanka Jennifer Bradyová.

Štvrtá nasadená Japonka Naomi Osaková strávila na kurte iba 71 minút, Talianke Camile Giorgiovej dovolila uhrať iba tri gemy a zvíťazila suverénne 6:1, 6:2. O prekvapenie sa postarala Američanka Madison Bengleová, ktorá vyradila devätnástku pavúka Ukrajinku Dajanu Jastremskú 6:2, 6:3.




ženy - dvojhra - 2. kolo:
Naomi Osaková (Jap.-4) - Camila Giorgiová (Tal.) 6:1, 6:2,
Madison Brengleová (USA) - Dajana Jastremská (Ukr.-19) 6:2, 6:3,
Caroline Garciová (Fr.) - Karolína Plíšková (ČR-1) 6:1, 7:6 (2),
Ann LiOVá (USA) - Alison Riskeová (USA-13) 6:0, 6:3,
Shelby Rogersová (USA) - Jelena Rybakinová (Kaz.-11) 7:5, 6:1.
Marta Kosťuková (Ukr.) - Anastasija Sevastovová (Lot-31.) 6:3, 7:6 (5)