Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Nasadenými jednotkami na Australian Open budú Nadal a Swiateková

Španielsky tenista Rafael Nadal sa teší po víťazstve nad Nemcom Yannickom Hanfmannom v 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open 19. januára 2022 v Melbourne. Foto: TASR/AP

Nadal má na konte rekordných 22 grandslamových titulov, z toho dva v Austrálii (2009, 2022). Dvadsaťjedenročná Swiateková triumfovala dvakrát na Roland Garros a raz na US Open.

Melbourne 11. januára (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal a svetová jednotka Iga Swiateková z Poľska budú najvyššie nasadenými hráčmi na prvom grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Nadal má na konte rekordných 22 grandslamových titulov, z toho dva v Austrálii (2009, 2022). Dvadsaťjedenročná Swiateková triumfovala dvakrát na Roland Garros a raz na US Open.

Španiel sa stal jednotkou pri neúčasti najlepšieho hráča rebríčka ATP, svojho krajana Carlosa Alcaraza. Toho vyradilo zranenie stehna. Druhý nasadený je Nór Casper Ruud pred Grékom Stefanosom Tsitsipasom. Deväťnásobný víťaz Australian Open Novak Djokovič zo Srbska bude nasadenou štvorkou. Za Swiatekovou je Tunisanka Ons Jabeurová, finalistka vlaňajšieho Wimbledonu a US Open. Trojkou bude Američanka Jessica Pegulová a štvorkou Caroline Garciová z Francúzska. Žreb je na programe vo štvrtok.