Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Nashville vytvoril klubový rekord, Quick vyrovnal zápis Millera

Brankár New York Rangers Jonathan Quick. Foto: TASR/AP

Hokejisti Nashvillu bodovali v šestnástom stretnutí v sérii v NHL a vytvorili nový klubový rekord.

New York 22. marca (TASR) - Hokejisti Nashvillu bodovali v šestnástom stretnutí v sérii v NHL a vytvorili nový klubový rekord. Predators triumfovali v noci na piatok na ľade Floridy 3:0. Brankár Jonathan Quick pomohol Rangers k víťazstvu na ľade Bostonu (5:2), zaznamenal 391. výhru v profilige a vyrovnal rekord Ryana Millera spomedzi brankárov narodených v USA.

Výraznou mierou sa na triumfe Nashvillu podieľal Kevin Lankinen, ktorý predviedol 33 zákrokov a dosiahol prvé čisté konto od 25. marca 2021, keď ešte v drese Chicaga pomohol Blackhawks k víťazstvu 3:0 práve proti Nashvillu. Filip Forsberg zaznamenal dva góly a asistenciu, jeho krajan Gustav Nyquist mal bilanciu 1+1 a Ryan O’Reilly 0+2. "Celý tím vyvinul veľké úsilie. Myslím si, že to ukazuje, aký máme charakter a aký sme tím. Je veľmi zábavné byť toho súčasťou. Som na chlapcov naozaj hrdý," konštatoval 28-ročný fínsky brankár podľa nhl.com.

Výkony mužstva ocenil aj tréner Andrew Brunette: "Podľa mňa sme hrali proti pravdepodobnejšie najlepšiemu tímu v lige, ale zostali sme verní nášmu štýlu. Našli sme svoj identitu, spoločne na nej budujeme úspech. Ak máte radosť z práce, ste na tom veľmi dobre." Panthers patrí druhé miesto v Atlantickej divízii, strácajú tri body na lídra z Bostonu, ktorý zároveň kraľuje celej súťaži. Predators počas 16 zápasov prehrali len s Montrealom (3:4 pp) a na ľade Minnesoty (rovnako 3:4 pp). Podobnú sériu ako Nashville mal v tejto sezóne už len Edmonton. Oilers však vyhrali 16 zápasov za sebou od 21. decembra do 27. januára a boli len jeden duel od rekordu NHL, ktorý patrí Pittsburghu (17, sezóna 1992/93).

Veľký večer zažili Artemij Panarin a Quick v drese Rangers. Ruský útočník sa blysol hetrikom na ľade Bruins. Tri góly dosiahol v treťom stretnutí v sezóne a siedmykrát v profiligovej kariére. Zároveň prekonal hranicu 40 presných zásahov v ročníku (má ich 41). Rangers si udržali dvojbodový náskok pred Carolinou Hurricanes na čele Metropolitnej divízie.

Quick zaznamenal 24 zákrokov. Trojnásobný víťaz Stanleyho pohára tak vyrovnal Millera v počte víťazných zápasov v profilige. "Znamená to, že som v priebehu rokov hral s mnohými dobrými hráčmi. Na to, aby ste vyhrali jeden zápas, treba veľa. Mal som to šťastie hrať s mnohými skvelými hráčmi a som im vďačný za prácu, ktorú vynaložili, aby som to mohol dosiahnuť," uviedol 38-ročný skúsený brankár.