Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

NBA: Curry sa vrátil na palubovku po štyroch mesiacoch

Na snímke vpravo hráč Warriors Stephen Curry, vľavo hráč Raptors Pascal Siakam v zápase basketbalovej NBA Golden State Warriors - Toronto Raptors v noci na 6. marca 2020. Curry sa po viac ako štyroch mesiacoch vrátil na palubovky NBA. Po októbrovej zlomenine ruky a následnej operácii vynechal 58 duelov. Curry zaznamenal pri návrate 23 bodov, sedem doskokov a sedem asistencií. Foto: TASR/AP

Tridsaťjedenročný Curry si zlomil ľavú ruku 30. októbra minulého roka v dueli s Phoenixom.

San Francisco 6. marca (TASR) - Americký basketbalista Stephen Curry sa po viac ako štyroch mesiacoch vrátil na palubovky NBA. Po októbrovej zlomenine ruky a následnej operácii vynechal 58 duelov, vo štvrtok ale už bol pri prehre svojho Golden State Warriors s úradujúcim šampiónom Torontom Raptors 113:121.

Curry zaznamenal pri návrate 23 bodov, sedem doskokov a sedem asistencií. "Bolo to ako prvý deň v škole," smial sa dvojnásobný najužitočnejší hráč NBA. Prvé dve strely mu do koša nespadli, rýchlo ale nazbieral tri prihrávky a postupne sa rozbehol. Odohral spolu 27 minút, premenil 3 z 12 trojkových pokusov. "Cítil som sa lepšie ako som predpokladal a mohol som odohrať aj viac minút. Nechcel som príliš rozmýšľať o tom, že som dlho pauzoval a snažil som sa robiť veci tak, ako to viem."

"Steph sa mi páčil rovnako ako pred zranením," vyhlásil kouč Steve Kerr. Curry v rokoch 2015, 2017 a 2018 priviedol Golden State k titulom v profilige, teraz sa ale jeho tím potáca na chvoste Západnej konferencie a do play off sa nedostane. "Snažíme sa budovať niečo nové," podotkol Curry. Toronto si naopak výhrou už zabezpečilo účasť vo vyraďovačke.

Tridsaťjedenročný Curry si zlomil ľavú ruku 30. októbra minulého roka v dueli s Phoenixom. Na návrat sa rozohrávač pripravoval v tíme Santa Cruz Warriors v G-League a v uplynulom týždni už absolvoval kompletný tréning. Jeho návrat potešil aj ďalšie hviezdy NBA. "Chýbal si tu," napísal napríklad LeBron James z Los Angeles Lakers.