Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

NBA: Fanúšikovia v Los Angeles si pripomenuli výročie smrti Bryanta

Na snímke dievča plače pred pietnou kvetinovou výzdobou pri vchode do Gymnázia Bryanta Kobeho v Lower Merion High School v americkom Wynnewoode 27. januára 2020. Foto: TASR/AP

Jeden z najlepších basketbalistov v dejinách zomrel 26. januára 2020 pri páde vrtuľníka spoločne s ďalšími ôsmimi osobami vrátane svojej 13-ročnej dcéry.

Los Angeles 27. januára (TASR) - Pri provizórnom pamätníku pred halou Staples Center v Los Angeles sa v utorok zoskupili basketbaloví fanúšikovia, ktorí si prišli pripomenúť prvé výročie tragickej smrti Kobeho Bryanta. Na pietne miesto prúdili davy ľudí, k pamätníku kládli kvety a spomienkové predmety. Informovala o tom agentúra AFP.

Jeden z najlepších basketbalistov v dejinách zomrel 26. januára 2020 pri páde vrtuľníka spoločne s ďalšími ôsmimi osobami vrátane svojej 13-ročnej dcéry. Vrtuľník vzlietol z letiska Johna Waynea a smeroval do Bryantovej akadémie The Mamba Sports Academy v Thousand Oaks. V slabej viditeľnosti však o 9.45 h narazil do kopca, zrútil sa a začal horieť.

"Veľmi mi chýba moje dievčatko a Kob-Kob. Nikdy nepochopím, prečo sa táto tragédia stala takým krásnym, milým a úžasným ľudským bytostiam. Stále tomu nemôžem uveriť," smútila vdova po hviezdnom basketbalistovi Vanessa Bryantová.

Pau Gasol si na twitteri spomenul na svojho bývalého hviezdneho spoluhráča z Los Angeles Lakers. "Chýbaš mi. Neprejde deň, aby som si na teba nespomenul." Legendárny Magic Johnson k spoločnej fotografii s Bryantom z čias ich pôsobenia v Lakers napísal: "Budeš navždy môj Lakers brat, Kobe."

Práve v drese Lakers odohral Bryant v rokoch 1996 až 2016 celú bohatú kariéru. Stal sa päťnásobným šampiónom NBA (2000-2002, 2009, 2010), dvakrát ho vyhlásili za najužitočnejšieho hráča finálovej série play off (2009, 2010) a v roku 2008 za najužitočnejšieho hráča súťaže. S tímom USA získal dve zlaté olympijské medaily (2008, 2012).