Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

NBA: Gobert mal opäť pozitívny test, tentokrát však ligu neprerušia

Francúzsky basketbalista Rudy Gobert. Foto: TASR/AP

Na covidový protokol sa dostal aj rozohrávač Milwaukee Bucks Jrue Holiday a nenastúpi v noci na sobotu proti Brooklynu.

New York 7. januára (TASR) - Prvý hráč zámorskej NBA, ktorý sa preukázateľne nakazil koronavírusom - Rudy Gobert, mal opäť pozitívny test a je v karanténe.

Dvadsaťdeväťročný francúzsky basketbalista mal prvý pozitívny výsledok 11. marca 2020, na čo vedenie profiligy zareagovalo ešte v ten večer okamžitým prerušením sezóny. Tá sa nakoniec dohrala až o štyri mesiace neskôr v uzavretej "bubline" na Floride. Vtedy ešte neexistovali žiadne covidové protokoly, teraz hrozí Gobertovi pravdepodobne nanajvýš párdňová pauza.

Tentokrát center Utahu Jazz a líder ligy v doskokoch (v priemere 15,1 na zápas) vynechal duel s Denverom (115:109) pre chorobu, pričom mal najprv negatívny test. Následný štvrtkový PCR test však už ukázal pozitívny výsledok a tak aj so spoluhráčom Joeom Inglesom museli nastúpiť do karantény.

Na covidový protokol sa dostal aj rozohrávač Milwaukee Bucks Jrue Holiday a nenastúpi v noci na sobotu proti Brooklynu. Holiday mal pozitívny test aj v uplynulej sezóne, keď vynechal desať zápasov. Informáciu priniesla agentúra AFP.