Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

NBA: Golden State otočil duel s Dallasom a po víťazstve vedie 2:0

Center Golden State Warriors Kevon Looney (5) sa bráni strele útočníka Dallasu Mavericks Doriana Finney-Smitha (10). Foto: TASR/AP

Warriors predviedli veľký obrat po tom, ako v prvom polčase prehrávali aj o devätnásť bodov. V tretej štvrtine zlepšili defenzívu a vo štvrtej nastrieľali až 43 bodov.

New York 21. mája (TASR) - Basketbalisti Golden State triumfovali v druhom domácom stretnutí semifinále play off NBA nad Dallasom 126:117. Vo finálovej sérii Západnej konferencie vedú 2:0 na zápasy.

"Zverencom som povedal, že ak sa v druhom polčase skonsolidujeme, zápas sa zvráti na našu stranu. V úvodnom dejstve sme boli odtrhnutí jeden od druhého, najmä emocionálne. Dallas na nás vyletel, jeho hráči boli fantastickí. Museli sme dostať duel pod kontrolu, vedeli sme, že potom nám už nedajú pätnásť trojok. Keby nám ich aj tak dali, zostalo by nám potľapkať ich po chrbte," povedal tréner domácich Steve Kerr.

Mavericks nestačilo ani 42 bodov Luku Dončiča a 31 v podaní Jalena Brunsona. V tretej štvrtine im "odišla" streľba spoza oblúka, keď premenili iba dva z trinástich pokusov za tri body. "Musíme pochopiť, že keď minieme tri alebo štyri trojky za sebou, treba ísť pod kôš a dostať doň loptu odtiaľ. Hrali sme na palubovke jedného z najlepších tímov v lige, stávajú sa aj takéto veci. Oni si udržali výhodu domáceho prostredia, zažili sme to už s Phoenixom. Ideme naspäť do Dallasu a sústredíme sa na tretí zápas, uvedomujeme si, čo je v hre," dodal hosťujúci kouč Jason Kidd.



semifinále play off NBA



finále Západnej konferencie - 2. zápas:



Golden State Warriors - Dallas Mavericks 126:117 (25:32, 33:40, 25:13, 43:32)

najviac bodov: Curry 32, Poole 23, Looney 21 (12 doskokov) - Dončič 42, Brunson 31, Bullock 21, 18.064 divákov

/stav série 2:0/