Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Irving musel vynechať mediálny deň, o očkovaní odmietol diskutovať

Kyrie Irving, archívne foto. Foto: TASR/AP

Sezóna NBA odštartuje úvodnými stretnutiami 19. októbra, prvý prípravný zápas vo svojej hale čaká na hráčov Brooklynu Nets 8. októbra.

New York 28. septembra (TASR) – Hviezdny rozohrávač Kyrie Irving musel v pondelok pre prísny covid protokol vynechať mediálny deň tímu basketbalovej NBA Brooklyn Nets a s novinármi potom cez videohovor odmietol diskutovať o svojom vakcinačnom statuse. V prípade, že by trval na odmietavom stanovisku k očkovaniu proti koronavírusu, nemohol by hrať za Brooklyn domáce zápasy v zámorskej profilige.

Miestne nariadenia úradov v New Yorku zakazujú vstup do haly športovcom, ktorí nemajú aspoň jednu dávku očkovania. „Túto záležitosť by som radšej chcel nechať neverejnú," odpovedal Irving novinárom na otázky o jeho očkovaní.

Patrí tak do širokého zoznamu hráčov NBA, ktorí odmietajú alebo prezentovali váhavé stanovisku k vakcinácii. Podľa agentúry AFP je stále 50 až 60 basketbalistov profiligy, ktorí nedostali ani prvú očkovaciu dávku. Patria sem napríklad aj Bradley Beal z Washingtonu Wizards, Jonathan Isaac z Orlanda Magic, či Andrew Wiggins z tímu Golden State Warriors. Beal už prekonal ochorenie v lete a nemohol preto štartovať ani na OH v Tokiu. Verí, že vďaka tomu má v tele proilátky, ktoré ho ochránia a z osobných dôvodov sa nechce dať zaočkovať.

Sezóna NBA odštartuje úvodnými stretnutiami 19. októbra, prvý prípravný zápas vo svojej hale čaká na hráčov Brooklynu Nets 8. októbra.