Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

NBA: Irving sa stále odmieta zaočkovať: Je to o slobode

Kyrie Irving, archívne foto. Foto: TASR/AP

Irving verí, že sa napokon vráti do tímu. No zdôraznil, že nepodľahne tlaku na očkovanie.

New York 14. októbra (TASR) - Americký basketbalista Kyrie Irving z klubu Brooklyn Nets odmieta očkovanie proti koronavírusu a hrozí mu, že si v tejto sezóne NBA nezahrá. Dvadsaťdeväťročný rozohrávač na svojom Instagrame uviedol, že robí len to, čo je pre neho najlepšie.

Irving verí, že sa napokon vráti do tímu. No zdôraznil, že nepodľahne tlaku na očkovanie: "Robím to, čo je pre mňa najlepšie a to radím aj ostatným. Nie som zástancom očkovania, ale nie som ani proti. Poznám dôsledky, a ak to znamená, že ma za to majú súdiť a démonizovať, potom OK. Je to tak, ako to je. Neodchádzam do dôchodku a nechystám sa to nechať len tak. Je tu ešte veľa práce, ktorú je potrebné urobiť."

Vzhľadom na pandémiu zaviedlo mesto New York opatrenia, ktoré neumožňujú neočkovaným športovcom zúčastňovať sa tréningov a hier na verejných priestranstvách - vrátane haly Barclays Center v Brooklyne a Madison Square Garden, kde sídli konkurenčný tím NY Knicks. Vedenie Brooklynu v utorok uviedlo, že Irving s tímom nebude trénovať, pokiaľ nebude spôsobilý. "Toto nie je o organizácii, nie je to o NBA, nie je to o politike. Je to len o slobode toho, čo chcem robiť," dodal Irving.