Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Najväčší kontrakt v histórii NBA: Jokič podpísal zmluvu s Denverom

Na archívnej snímke zo 7. apríla 2022 zľava basketbalista Denveru Nuggets Nikola Jokič a hráči Memphisu Grizzlies Ziaire Williams a Jaren Jackson Jr. počas zápasu zámorskej basketbalovej NBA Denver Nuggets - Memphis Grizzlies v Denveri. Foto: TASR/AP

Srbský basketbalista prešiel počas svojich siedmich sezón v NBA raketovým vzostupom, všetky strávil v drese Nuggets.

Denver 1. júla (TASR) - Basketbalista Nikola Jokič sa s vedením Denveru Nuggets dohodol na novej päťročnej zmluve, ktorá mu prinesie celkom 270 miliónov dolárov. Ide o najväčší kontrakt v histórii NBA. Hráč, ani tím dohodu zatiaľ neoznámili, agentúra AP získala správu správu od človeka, ktorý bol priamo na rokovaní. Zmluva nadobudne platnosť v sezóne 2023/2024 a bude trvať do konca ročníka 2027/2028.

Srbský basketbalista prešiel počas svojich siedmich sezón v NBA raketovým vzostupom, všetky strávil v drese Nuggets. Vo svojej štvrtej sezóne sa dostal do All-Star výberu v uplynulých dvoch sezónach získal cenu pre najužitočnejšieho hráča ligy. Dvadsaťsedemročný pivot nazbieral v základnej časti uplynulej sezóny v priemere 27,1 bodu na zápas, 7,9 asistencií a 13,8 doskokov. Jeho tím vypadol v 1. kole play off s neskorším víťazom Golden State.