Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

NBA: Jokič získal cenu MVP pre najužitočnejšieho hráča

Hráč Denver Nuggets Nikola Jokič. Foto: TASR/AP

Dvadsaťšesťročný Jokič uspel v konkurencii Kamerunčana Joela Embiida (Philadelphia 76ers) a Stephena Curryho (Golden State Warriors), ktorý cenu v minulosti už dvakrát získal.

New York 9. júna (TASR) - Cenu pre najužitočnejšieho hráča basketbalovej NBA (MVP) získal Nikola Jokič. Srbský pivot Denveru Nuggets nazbieral v základnej časti prebiehajúcej sezóny v priemere 26,4 bodu, 8,3 asistencie a 10,8 doskoku na zápas. Jeho tím momentálne súperí s Phoenixom Suns v 2. kole play off o postup do finále Západnej konferencie.

Dvadsaťšesťročný Jokič uspel v konkurencii Kamerunčana Joela Embiida (Philadelphia 76ers) a Stephena Curryho (Golden State Warriors), ktorý cenu v minulosti už dvakrát získal. Na palubovkách NBA pôsobí Jokič od roku 2014. Cenu MVP získal ako prvý klasický pivot od roku 2000, vtedy vyhral Shaquille O´Neal. Zároveň sa stal najnižšie draftovaným hráčom, ktorému udelili prestížne ocenenie. Nuggets si ho v drafte 2014 vybrali v druhom kole zo 41. miesta.

"Myslím si, že zažívam najúspešnejšiu sezónu v mojej kariére. Zisk ocenenia pre najužitočnejšieho hráča súťaže je čerešnička na torte a ocenenie mojej práce," uviedol Jokič pre zámorské médiá.