Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

NBA: LaMarcus Aldridge pre problémy so srdcom ukončil kariéru

LaMarcus Aldridge z tímu San Antonio Spurs dáva kôš v zápase proti tímu Houston Rockets, 2. januára 2016 v San Antonio, archívne foto. Foto: TASR/AP

Tridsaťpäťročný Aldridge sa marci vykúpil zo zmluvy so San Antoniom a zamieril do Nets, kde hral po boku Jamesa Hardena, Kevina Duranta, Kyrieho Irvinga či Blakea Griffina.

New York 15. apríla (TASR) - Americký basketbalista LaMarcus Aldridge z Brooklynu Nets s okamžitou platnosťou ukončil kariéru v NBA. Sedemnásobný účastník Zápasu hviezd mal v poslednej dobe problémy so srdcom, ktoré si dokonca vyžiadali hospitalizáciu.

"Bolo to ťažké rozhodnutie. Pätnásť rokov bol u mňa basketbal na prvom mieste. Už sa cítim lepšie, ale tento týždeň som zažil niekoľko najstrašidelnejších okamihov v živote. Teraz budú na prvom mieste moje zdravie a rodina," citovala ho agentúra AFP.

Tridsaťpäťročný Aldridge sa marci vykúpil zo zmluvy so San Antoniom a zamieril do Nets, kde hral po boku Jamesa Hardena, Kevina Duranta, Kyrieho Irvinga či Blakea Griffina. Dres Spurs obliekal šesť rokov. Predtým deväť rokov pôsobil v Portlande Trail Blazers. Za pätnásť ročníkov v profilige zaznamenal priemerne 19,4 bodu a 8,3 doskoku na jeden duel.