Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Milwaukee uspelo v treťom finále, znížilo stav série

Basketbalista Milwaukee Bucks Giannis Antetokounmpo sa teší po strelení koša v treťom dueli finále play off zámorskej NBA Milwaukee Bucks - Phoenix Suns v Milwaukee v nedeľu 11. júla 2021. Foto: TASR/AP

Milwaukee stále živí nádej na prvý titul po 50 rokoch.

New York 12. júla (TASR) – Basketbalisti Milwaukee zvíťazili v treťom dueli finále play off zámorskej NBA. V noci na pondelok zvíťazili doma nad Phoenixom Suns 120:100 a znížili stav série na 1:2 na zápasy. Štvrtý súboj je na programe v noci na štvrtok o 3:00 SELČ opäť v Milwaukee.

Hlavným ťahúňom Bucks bol Janis Antetokunmpo, ktorý konto súpera zaťažil 41 bodmi a pridal 13 doskokov. Stal sa po Shaquilleovi O'Nealovi (rok 2000) a LeBronovi Jamesovi (2016) ďalším hráčom, ktorý vo finále dosiahol dvakrát za sebou najmenej 40 bodov a 10 doskokov.

Bucks si v súboji dokázali vypracovať až 25-bodový náskok. Vo finále doma nastúpili prvýkrát od roku 1974 a v zápase dominovali vo väčšine štatistík.

„Vedeli sme, ako musíme hrať. Ak by sme dnes prehrali, boli by sme vo veľmi zlej situácii. Necítim sa ešte úplne fit, koleno nie je stopercentne v poriadku. Mal som trochu obavy, veď po zranení som ho mal skoro dvakrát tak veľké ako normálne. Ale budem aj ďalej bojovať zo všetkých síl a snažiť sa prispieť čo najviac. Jednoducho pomôcť tímu vyhrať v každom stretnutí, ktoré budeme hrať," citovala dvojnásobného MVP profiligy agentúra AFP.

Tréner Bucks Mike Budenholzer uviedol, že tím hrá lepšie, ak sa môže spoľahnúť na gréckeho basketbalistu: „Keď hrá Janis výborne, aj my hráme výborne. Je skvelý tvorca hry, strelec, vie výborne prihrať a robí všetky veci dobre. Veľmi to pomáha tímu."

V drese hostí si 19 bodov zapísal veterán Chris Paul, za očakávaniami zaostali Devin Booker (10 bodov) aj Mikal Bridges (4 body). „Tento súper sa len tak jednoducho nevzdá. Musíme hrať s rovnakou energiou ako v prvých dvoch zápasoch. Potom by to malo byť v poriadku," vyjadril sa Booker.

Finále play off NBA

tretí zápas /na štyri víťazstvá/:

MILWAUKEE BUCKS - PHOENIX SUNS 120:100 (25:28, 35:17, 38:31, 22:24)

Najviac bodov: Antetokunmpo 41 (13 doskokov), Holiday 21, Middleton 18 - Paul 19, Ayton a Crowder po 18, 16.637 divákov.

Stav série: 1:2