Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

NBA: Nance z Clevelandu sa obáva reštartu súťaže pre oslabenú imunitu

Hráč Los Angeles Clippers Rodney McGruder (vpravo) strieľa na kôš cez Larryho Nanceho Jr. z Clevelandu Cavaliers v basketbalovom zápase zámorskej NBA v Clevelande 9. februára 2020. Foto: TASR/AP

Nance v prerušenej sezóne nazbieral priemerne 10,1 bodu a 7,3 doskoku na zápas. NBA prerušili v marci a zatiaľ nie je jasné, kedy by mohla pokračovať.

New York 18. mája (TASR) - Hráč tímu NBA Cleveland Cavaliers Larry Nance Jr. sa obáva reštartu zámorskej basketbalovej profiligy počas pandémie koronavírusu, pretože má oslabenú imunitu. Už roky totiž berie lieky na Crohnovu chorobu.

"Dúfam, že liga bude mať porozumenie, ak sa niekto nebude cítiť komfortne s návratom na palubovky. Aj keď niekto vyzerá na prvý pohľad zdravo, môže mať problémy, ktoré nie je vidieť," uviedol 27-ročný Nance pre ESPN.

Jeho liečba v boji s chronickým zápalovým ochorením tráviaceho traktu znamená, že jeho imunitný systém je slabší a organizmus viac náchylný infikovať sa vírusom. "Bol som absolútne vystrašený, keď mal Rudy Gobert pozitívny test na koronavírus," uviedol Nance Jr., keďže niekoľko dní predtým proti Francúzovi v NBA nastúpil. "Stále sa bojím a nechcem to dostať," priznal.

Nance v prerušenej sezóne nazbieral priemerne 10,1 bodu a 7,3 doskoku na zápas. NBA prerušili v marci a zatiaľ nie je jasné, kedy by mohla pokračovať.