Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

NBA: Nowitzki o prvých mesiacoch po kariére: Bolo to extrémne zvláštne

Bývalý basketbalista Dirk Nowitzki ukazuje Záslužný rád Spolkovej republiky Nemecko, ktorý mu udelil nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier v Berlíne 4. decembra 2019. Podľa agentúry DPA si vyznamenanie zaslúžil za spoločenskú angažovanosť. Niekdajší hráč Dallasu Mavericks je ambasádorom UNICEF.Záslužný rád Spolkovej republiky Nemecko je jediné nemecké vyznamenanie, prepožičiava sa významné činy v politickej, hospodárskej, duchovnej kultúrnej či inej verejnoprospešnej oblasti. FOTO TASR/DPA Foto: TASR

Pred niekoľkými mesiacmi dostal pracovnú ponuku od niekdajšieho spoluhráča Ricka Nasha. Pozíciu jeho asistenta v tíme Nets však s vďakou odmietol.

Dallas 30. októbra (TASR) – Dirk Nowitzki si pomaly zvyká na život po kariére profesionálneho basketbalistu. Šampión NBA z roku 2011 v drese Dallasu ukončil aktívnu činnosť vlani v apríli. Pred pandémiou trávil čas s rodinou, cestoval a nedávno odmietol ponuku pôsobiť ako asistent trénera v Brooklyne. S basketbalom sa však 42-ročný Nemec nelúči, svoju budúcnosť stále vidí v Texase.

Nowitzki odohral za Mavericks všetkých 21 sezón, najviac v jednom drese v histórii súťaže. Týmto počinom zároveň vyrovnal aj rekord NBA v ich celkovom počte. Okrem neho vydržali toľko rokov v profilige iba Vince Carter, Robert Parish, Kevin Garnett a Kevin Willis). Niekoľko mesiacov, počas ktorých nevstúpil na palubovku domácej arény American Airlines Center, sa mu zdalo ako večnosť. "Bolo to extrémne zvláštne. Chýba mi toto miesto, chýbajú mi Mavs, chýbajú mi súťažne zápasy, ale to je skrátka život. Všetko sa raz musí skončiť. Užívam si čas s priateľmi a rodinou. Pred pandémiou som tiež veľa cestoval," povedal Nowitzki na oficiálnom webe svojho bývalého klubu.

Pred niekoľkými mesiacmi dostal pracovnú ponuku od niekdajšieho spoluhráča Ricka Nasha. Pozíciu jeho asistenta v tíme Nets však s vďakou odmietol: "Myslím si, že je pre mňa prirodzené pokračovať v Dallase. Toto mesto a organizácia si získali moje srdce a po toľkých rokoch sem už jednoducho patrím. Musím však prezradiť, že koučovanie ma v súčasnosti príliš neláka, ale nikdy nehovorte nikdy."