Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Pri debute v drese Denveru zažiaril Bol, nazbieral double double

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Tímy NBA odohrajú pred reštartom súťaže tri prípravné stretnutia.

Orlando 23. júla (TASR) – Tímy basketbalovej NBA odohrali v noci na štvrtok SELČ prvé súťažné stretnutia po viac ako štyroch mesiacoch. Zo štvorice duelov zaujal najviac súboj Denveru s Washingtonom (89:82), v ktorom podal nečakane dobrý výkon rodák zo Sudánu Bol Bol.

Syn jedného z najvyšších basketbalistov histórie Manuteho Bola vo svojom debute v tíme NBA nazbieral double double 15 bodov a 10 doskokov, navyše pridal aj 5 blokov. Podľa štatistík ESPN žiaden hráč histórie nezaznamenal vo svojom úvodnom predstavení také kvalitné čísla vo všetkých troch ukazovateľoch.

„Odohral 32 minút, najviac z tímu. Urobil mnoho skvelých vecí a bude sa ešte zlepšovať. Som na neho hrdý. Dostane ďalšie príležitosti, aby mohol rásť a učiť sa od ďalších hráčov," pochválil tréner Mike Malone 20-ročného mladíka, ktorý dokonale zastúpil Nikolu Jokiča zotavujúceho sa po nakazení koronavírusom.

Tímy NBA odohrajú pred reštartom súťaže tri prípravné stretnutia. Pred play off ich následne čaká osem zápasov základnej časti. Všetky súboje sa odohrajú za zavretými dverami v Orlande. Súťaž bude dohrávať iba 22 z 30 účastníkov súťaže. Informácie pochádzajú zo servera ESPN.