Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Prvé kolo testov odhalilo koronavírus u 16 hráčov NBA

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Traja hráči sa už stihli s pozitívnymi testami "<i>pochváliť</i>" na sociálnych sieťach - Malcolm Brogdon z Indiany Pacers a hráči Sacramenta Kings Jabari Parker a Alex Leň.

New York 26. júna (TASR) - Z 302 hráčov NBA, ktorí v utorok absolvovali prvé kolo testov na nový koronavírus, malo až 16 pozitívny výsledok. V piatok to oznámilo vedenie zámorskej basketbalovej profiligy spoločne s hráčskou úniou NBPA.

Liga na svojom webe nezverejnila mená pozitívne testovaných hráčov, ani názvy klubov, v ktorých pôsobia. "Každý pozitívne testovaný hráč zostane v domácej izolácii až dovtedy, kým nebude spĺňať podmienky zo zdravotných protokolov a nedostane súhlas od lekára," uviedlo vedenie NBA vo svojom stanovisku.

Testovanie je nutnou požiadavkou pred opätovným spustením súťaže. NBA musela prerušiť sezónu 11. marca pre pandémiu koronavírusu, ročník plánuje obnoviť 30. júla s 22 tímami v športovom komplexe Disney World na Floride. Traja hráči sa už stihli s pozitívnymi testami "pochváliť" na sociálnych sieťach - Malcolm Brogdon z Indiany Pacers a hráči Sacramenta Kings Jabari Parker a Alex Leň. Informáciu priniesla agentúra AFP.