Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

NBA: Súťaž sa nebude hrať minimálne 30 dní, oznámil komisár Silver

Hráč Houstonu James Harden (vpravo), vľavo je Willy Hernangomez z Charlotte v zápase zámorskej basketbalovej NBA Charlotte Hornets - Houston Rockets v Charlotte v noci na 8. marca 2020. Foto: TASR/AP

NBA zároveň oznámila, že má záujem, aby sa sezóna dokončila.

Washington 13. marca (TASR) - Basketbalová NBA bude mať prestávku minimálne 30 dní pre obavy zo šírenia koronavírusu. Informáciu zverejnil komisár súťaže Adam Silver s podporou majiteľov klubov.

V stredu miestneho času zaznamenali prvé dva prípady medzi hráčmi, pozitívne testovali Rudyho Goberta a Donovana Mitchella z Utahu Jazz. "Našim cieľom je bez akýchkoľvek diskusií bezpečnosť každého. Situácia sa rýchlo mení každým dňom. Sme súčasťou širšej spoločnosti a máme zodpovednosť starať sa jeden o druhého," cituje ESPN vyhlásenie Adama Silvera.

NBA zároveň oznámila, že má záujem, aby sa sezóna dokončila. "Súťaž sa bude dohrávať, ak to bude bezpečné pre všetkých zúčastnených. Medzitým budeme naďalej spolupracovať s odborníkmi na verejné zdravie a predstaviteľmi vlády na určení bezpečnostného protokolu v prípade obnovenia súťaže," dodal Silver.