Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Testovanie na marihuanu v zámorskej NBA prerušia

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Vedenie súťaže pre pandémiu skrátilo základnú časť, v ktorej v nadchádzajúcom ročníku každý z účastníkov absolvuje iba 72 zápasov.

New York 5. decembra (TASR) – Zámorská basketbalová NBA nebude v nasledujúcej sezóne pokračovať v náhodných kontrolách hráčov na užívanie marihuany. Vedenie profiligy sa na prerušení testovania dohodlo s hráčskou asociáciou NBPA.

„Vzhľadom na neobvyklé okolnosti v súvislosti s pandémiou koronavírusu sme sa po dohode s hráčskou asociáciou NBPA rozhodli v sezóne 2020/2021 pozastaviť náhodné kontroly na užívanie marihuany. Zameriame sa na testovanie preparátov na zvyšovanie výkonnosti a na zneužívanie drog," uviedlo v stanovisku vedenie NBA.

Podľa platných ligových pravidiel dostal hráč po pozitívnom teste na marihuanu pokutu a musel absolvovať program na liečbu závislostí. Dištanc na päť zápasov hrozil v lige až po troch priestupkoch takéhoto charakteru. Kevin Durant z Brooklyn Nets vyzval vedenie súťaže, aby marihuanu definitívne vyškrtlo zo zoznamu zakázaných substancií.

Nová sezóna NBA odštartuje 22. decembra duelom medzi úradujúcimi šampiónmi Los Angeles Lakers a ich mestskými rivalmi Los Angeles Clippers. Vedenie súťaže pre pandémiu skrátilo základnú časť, v ktorej v nadchádzajúcom ročníku každý z účastníkov absolvuje iba 72 zápasov. Informovala agentúra DPA.