Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

NBA: Tréner Nurse podpísal s Torontom dlhodobý kontrakt

Na snímke hráč Warriors Kevin Durant a tréner Nick Nurse v zápase basketbalovej NBA. Foto: TASR/AP

V tohtoročnej skrátenej sezóne dosiahlo Toronto bilanciu 53 víťazstiev a 19 prehier a postúpilo do play off z druhej priečky Východnej konferencie.

Toronto 16. septembra (TASR) - Tréner basketbalistov Toronta Raptors Nick Nurse sa dohodol s vlaňajším šampiónom NBA na predĺžení spolupráce. S klubom podpísal v utorok nový viacročný kontrakt.

"Naša dôvera v Nickove schopnosti neustále rastie, časť z nej súvisí s tým, čo sme spolu zažili. V uplynulých dvoch sezónach sme dosiahli úspechy, aké sme v klubovej histórii dovtedy nepoznali. Tešíme sa na ďalšiu budúcu spoluprácu," citovala agentúra AFP prezidenta Raptors Masaia Ujiriho.

Nurse získal minulý týždeň cenu pre Trénera roka v zámorskej profiligy. Päťdesiattriročného kouča ocenili najmä za to, ako sa mužstvo vyrovnalo s odchodom najužitočnejšieho hráča vlaňajšieho finále Kawhiho Leonarda. V tohtoročnej skrátenej sezóne dosiahlo Toronto bilanciu 53 víťazstiev a 19 prehier a postúpilo do play off z druhej priečky Východnej konferencie. V konferenčnom semifinále nestačilo v siedmich zápasoch na Boston.