Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Vedenie NBA a hráčska únia NBAPA sa dohodli na reštarte sezóny

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Súťaž sa po koronavírusovej pauze začne 30. júla, zvyšok sezóny dohrá 22 klubov v areáli Disney Worldu v Orlande na Floride.

New York 26. júna (TASR) - Vedenie zámorskej basketbalovej NBA a hráčska únia NBAPA sa oficiálne dohodli na reštarte sezóny. Súťaž sa po koronavírusovej pauze začne 30. júla, zvyšok sezóny dohrá 22 klubov v areáli Disney Worldu v Orlande na Floride.

"Je to vzrušujúce, môžeme oficiálne ohlásiť pokračovanie ročníka 2019/2020," citovala agentúra AFP riaditeľa NBAPA Michelea Robertsa. Obe strany odsúhlasili aj bezpečnostný protokol a spoločný postup v boji proti rasizmu. "Spoločne sme dali dohromady plán, ktorého prioritou sú bezpečnosť a zdravie hráčov a zachovanie férových podmienok pre všetkých účastníkov. Tým chceme vytvoriť platformu pre podporu sociálnej spravodlivosti," uviedol komisár NBA Adam Silver.

Oficiálne vyhlásenie v rovnaký deň, ako na Floride zaznamenali rekordný denný nárast prípadov koronavírusu, tamojší zdravotný úrad uviedol, že v štáte za štvrtok pribudlo 8942 nakazených.