Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

V 63. ročníku Zápasu hviezd triumfoval Východ

Kyrie Irving s trofejou poskytuje rozhovor po Zápase hviezd. Foto: TASR/AP Photo

Kyrie Irving z Clevelandu Cavaliers pridal k 31 bodom 14 asistencií a získal cenu MVP pre najužitočnejšieho hráča.

New Orleans 17. februára (TASR) - Prestížnou exhibíciou hviezd zámorskej basketbalovej NBA sa v New Orleans skončil 63. ročník All-Star víkendu. V tradičnom meraní síl vyhral v nedeľu výber Východnej konferencie nad kolegami zo Západu 163:155. Celkový súčet 318 bodov je novým historickým rekordom.

Zápas bol od začiatku prehliadkou ofenzívneho predstavenia, atraktívnych akcií a efektných smečov. Lepšie začal Východ, ktorý sa rýchlo dostal do dvojciferného náskoku, ale Západ najmä zásluhou dvojice Kevin Durant - Blake Griffin stratu dotiahol a v druhej štvrtine sa ujal vedenia. V polčase viedli hráči Západnej konferencie 89:75 a boli na najlepšej ceste k štvrtému exhibičnému víťazstvu za sebou.

Päť minút pred koncom tretej časti hry svietil na ukazovateli skóre stav 123:105 a zdalo, že Západ si už víťazstvo ustráži. V tom momente zavelil do útoku LeBron James a Východ začal mohutne doťahovať. Jeho hráči zaznamenali 18 zo záverečných 21 bodov tretej štvrtiny a z jasného stretnutia sa stala dráma.

Hrdinom duelu sa napokon stal Kyrie Irving. Rozohrávač tímu Cleveland Cavaliers odohral celú záverečnú štvrtinu, v ktorej minul iba dva pokusy hry a celkovo v nej zaznamenal 15 kľúčových bodov. Dvoma dôležitými trojkami ho v závere podporil ostrostrelec tímu New York Knicks Carmelo Anthony a Východ po troch rokoch mohol oslavovať prestížne víťazstvo.

"Skúsenejší spoluhráči mi pred zápasom hovorili, že je na čase prelomiť nadvládu Západu. Tieto exhibície sú aj o prestíži. Som rád, že sa nám to nakoniec podarilo," citovala agentúra AP Irvinga, ktorý za svoj výkon získal ocenenie MVP pre najužitočnejšieho hráča stretnutia.

Harcovnícku hru Irvinga v kľúčových momentoch ocenil aj LeBron James. "Má iba 21 rokov, ale v spoločnosti najlepších hráčov ligy si dnes počínal ako skúsená legenda. Už teraz výrazne vyčnieva nad ostatnými mladými rozohrávačmi, som presvedčený, že ho čaká skvelá budúcnosť," nešetril slovami chvály na adresu Irvinga James, ktorý bol s 22 bodmi tretím najlepším strelcom svojho tímu.

Exhibície All-Stars sa hrajú od roku 1951, Východ po nedeľňajšom triumfe vedie v historickej bilancii nad Západom v pomere 38:26.

Zápas hviezd NBA - výsledok:
Západ - Východ 155:163 (44:42, 45:34, 37:47, 29:40)
Najviac bodov:
Durant (10 doskokov) a Griffin po 38, Love 13 - Irving 31 (14 asistencií), Anthony 30, James 22, 14 727 divákov