Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Zápas hviezd NBA sa bude niesť v duchu spomienok na Bryanta

Na snímke fotografia Kobeho Bryanta svieti na veľkej obrazovke pred osemfinálovým zápasom Talianskeho pohára AC Miláno - FC Turín 28. januára 2020 v Miláne. Foto: TASR/AP

Každá z úvodných troch štvrtín prinesie "miniduel" medzi oboma tímami, keďže 2. a aj 3. štvrtinu začnú mužstvá za stavu 0:0.

Los Angeles 31. januára (TASR) - Tohtoročný exhibičný Zápas hviezd zámorskej NBA v Chicagu sa bude niesť v duchu spomienok na zosnulého bývalého basketbalistu Los Angeles Lakers Kobeho Bryanta. Jeho súčasťou bude aj slávnostné honorovanie dresu s pre neho tradičným číslom 24. Súboj medzi tímom najužitočnejšieho hráča uplynulej sezóny Giannisa Antetokounmpa a na druhej strane trojnásobného víťaza súťaže Lebrona Jamesa sa 17. februára o 2.00 SEČ odohrá v novom formáte.

Každá z úvodných troch štvrtín prinesie "miniduel" medzi oboma tímami, keďže 2. a aj 3. štvrtinu začnú mužstvá za stavu 0:0. V záverečnej štvrtine sa obom tímom zrátajú body za všetky predošlé štvrtiny. Ten tím, ktorý bude vyhrávať, zároveň stanoví konečný počet bodov potrebný na dosiahnutie víťazstva. K súčtu jeho získaných bodov sa priráta ďalších 24 a vznikne konečný počet bodov, ktorý je potrebný na výhru v zápase. Zvíťazí to mužstvo, ktoré dosiahne stanovený počet bodov ako prvé.

Vo štvrtok nasledujúci týždeň amerického času prebehne slávnostný draft kapitánov oboch tímov, ktorý si medzi sebou rozdelia 22 zvolených hráčov. Možnosť prvého výberu dostal už v predstihu James aj napriek tomu, že v hlasovaní priaznivcov zvíťazil Antetokounmpo. Obaja si zároveň budú môcť vybrať kohokoľvek bez ohľadu na pozíciu a rozdielnosť v konferencii, informovala agentúra AFP.

Hráči základnej zostavy zvolení fanúšikmi Východnej konferencie:
Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), Joel Embiid (Philadelphia 76ers) Pascal Siakam (Toronto Raptors), Kemba Walker (Boston Celtics), Trae Young (Atlanta Hawks)

Náhradníci Východnej konferencie: Jimmy Butler (Miami Heat), Ben Simmons (Philadelphia 76ers), Khris Middleton (Milwaukee Bucks), Jayson Tatum (Boston Celtics), Domantas Sabonis (Indiana Pacers), Kyle Lowry (Toronto Raptors), Bam Adebayo (Miami Heat)

Hráči základnej zostavy Západnej konferencie zvolení fanúšikmi: LeBron James (LA Lakers), Anthony Davis (LA Lakers), Luka Dončič (Dallas Mavericks), James Harden (Houston Rockets), Kawhi Leonard (LA Clippers)

Náhradníci Západnej konferencie:
Russell Westbrook (Houston Rockets), Damian Lillard (Portland Trail Blazzers), Donovan Mitchell, Rudy Gobert (obaja Utah Jazz), Nikola Jokič (Denver Nuggets), Chris Paul (Oklahoma City Thunder), Brandon Ingram (New Orleans Pelicans)