Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Šport

Neapol s Hamšíkom zdolal Kuckov Janov, kolaps Interu, hetrik Denisa

Marek Hamsik Foto: TASR/AP

Slovenský stredopoliar Marek Hamšík hral do 88. minúty, keď ho vystriedal Omar El Kaddouri.

Rím 8. apríla (TASR) – Futbalisti SSC Neapol urobili v nedeľu dôležitý krok k zisku priamej miestenky do prestížnej Ligy majstrov.

V 31. kole talianskej Serie A zdolali FC Janov 2:0 a v tabuľke zvýšili svoj náskok pred tretím AC Miláno na štyri body. V drese Neapola hral slovenský reprezentant Marek Hamšík do 88. minúty a podľa viacerých talianskych médií bol najlepším hráčom na ihrisku.

Pri odchode z trávnika štadióna San Paolo Hamšíka 40 tisíc fanúšikov odmenilo búrlivým potleskom a spievalo jeho meno. "Pred večerným duelom sme vedeli, že AC Miláno získalo vo Florencii iba bod. Naším jednoznačným cieľom bolo zdolať Janov. Teší ma, že sa nám to aj podarilo. Ukázali sme výborný výkon, našich skvelých divákov sme zabávali peknými akciami. K úplnej spokojnosti chýbali iba ďalšie góly. Šancí sme mali veľa," povedal pre svoju oficiálnu webovú stránku Hamšík, ktorý režíroval hru Neapola a prihral Džemailimu na druhý gól.

Po faule na slovenského stredopoliara bola v prospech Neapolu odpískaná aj penalta, ktorú však uruguajský kanonier Edinson Cavani v druhom polčase nepremenil. "Sme radi, že sme zvýšili pred AC Miláno náš náskok. Momentálne je štvorbodový. A tešíme sa na jeden z ďalších zápasov roka. V nedeľu nastúpime v Miláne práve proti AC," dodal Hamšík, ktorý v nedeľu v dueli proti Janovu nastúpil proti kamarátovi zo slovenskej reprezentácie Jurajovi Kuckovi. "Prehodili sme s Ďurom zopár slov pri príchode na ihrisko a často sme sa stretli v súbojoch na ihrisku. Na jeho adresu môžem povedať, že patril k najlepším hráčom Janova," zakončil Hamšík.



sumáre - 31. kolo:

Inter Miláno - Atalanta Bergamo 3:4 (1:0)
Góly: 57. a 61. Alvarez, 43. Rocchi - 65., 71. a 77. Denis (1. z 11 m), 56. Bonaventura. ČK: 90.+1 Raimondi (Atalanta), 49.000 divákov

Neapol - Janov 2:0 (2:0)
Góly: 18. Pandev, 29. Džemaili, 38.000 divákov
/M. Hamšík hral do 88. min - J. Kucka dostal v 64. min ŽK, hral do 68. min/