Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Neapol rozdrvil Juventus, tréner hostí Allegri: SSC vedie zaslúžene

Giovanni Di Lorenzo z Neapolu (vpravo) a Eljif Elmas oslavujú počas futbalového zápasu Serie A medzi SSC Neapol a Juventus FC na štadióne Diega Armanda Maradonu v talianskom Neapole v piatok 13. januára 2023. Foto: TASR/AP

Neapolčania išli do vedenia v 14. minúte, keď Victor Osimhen poslal loptu do siete na druhý pokus po akrobatickom zakončení Chviču Kvaraccheliju.

Neapol 14. januára (TASR) - Futbalisti Neapolu rozdrvili v piatok Juventus a upevnili si vedúce postavenie v talianskej Serii A. Domáci v zostave so slovenským stredopoliarom Stanislavom Lobotkom zdolali Turínčanov vysoko 5:1 a náskok na druhé AC Miláno, ktoré má zápas k dobru, zvýšili na desať bodov.

Neapolčania išli do vedenia v 14. minúte, keď Victor Osimhen poslal loptu do siete na druhý pokus po akrobatickom zakončení Chviču Kvaraccheliju. Bol to prvý gól v sieti Juventusu po 770 minútach a vyše dvoch mesiacoch. Naposledy Turínčania inkasovali v zápase skupinovej fázy Ligy majstrov proti Parížu Saint-Germain (1:2). Na strane hostí o chvíľu pohrozil strelou do žrde Angel Di Maria, no ďalší gól padol opäť do siete "Juve". Brankára Wojciecha Szczesného si vychutnal nikým nepokrytý Kvaracchelija, ktorému prihral Osimhen. Di Maria nakoniec dokázal prejsť cez obranu domácich ešte pred prestávkou a s pomocou Arkadiusza Milika strelil kontaktný gól. O chvíľu neskôr sa mohol o vyrovnanie "postarať" obranca domácich Amir Rrahmani, ktorý takmer poslal loptu do vlastnej bránky, keď chcel zneškodniť center Juventusu do malého vápna. Ten istý hráč zvýšil desať minút po polčase na 3:1 počas rohového kopu v podaní Kvaraccheliju. Kosovský stopér si tak pripísal prvý presný zásah v prebiehajúcej sezóne. Krátko po hodine hry bol opäť v akcii gruzínsky krídelník - dostal loptu, ktorú od obrany hostí vybojoval Mario Rui, a poslal výstavný center. Ten do bránky usmernil Osimhen. Jednoznačnú formu domácich potvrdil o päť minút neskôr striedajúci Elif Elmas, keď upravil na konečných 5:1.

"Skvelý večer, som šťastný z výkonu celého tímu, aj zo svojich dvoch gólov. Máme pred sebou ešte dlhú cestu, chceme naďalej víťaziť a udržať si túto formu,"
neskrýval nadšenie Osimhen, ktorého citovala agentúra AFP. Nigérijčan je najlepší strelec v tomto ročníku ligy - na konte má už dvanásť presných zásahov, čo je o štyri viac než nastrieľal druhý Lautaro Martinez z Interu Miláno.

"Keď urobíte takéto chyby proti tímu ako Neapol, budete potrestaní. Vedú ligu a svoje miesto na čele si zaslúžia," povedal po stretnutí tréner hostí Massimiliano Allegri, ktorému chýbali pre zranenia obrancovia Leonardo Bonucci a Juan Cuadrado. Jeho tím nemal ideálny vstup do sezóny, no po sedemzápasovej šnúre víťazstiev sa bodovo dotiahol na druhé AC Miláno. V sedemnástich ligových zápasoch pred duelom v Neapole inkasoval len sedem gólov. Úradujúci majstri majú o stretnutie menej a v sobotu ich čakal zápas na pôde Lecce.