Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Hráči SSC Neapol s Hamšíkom vyhrali v Janove

Hráč Neapola Marek Hamšík (vľavo) a Neymar z Paríža, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Rozhodujúci moment duelu prišiel päť minút pred koncom, keď center z priameho kopu poslal pred bránku FC Janov Mario Rui a domáci Davide Biraschi tečoval loptu nešťastne do vlastnej siete.

Janov 11. novembra (TASR) - Hráči SSC Neapol vydreli v upršanom počasí víťazstvo na pôde FC Janov 2:1 v sobotňajšom zápase 12. kola talianskej Serie A. "Partenopei" otočili nepriaznivý stav stretnutia v záverečnej polhodine a priebežne sú na druhom mieste tabuľky tri body za vedúcim Juventusom Turín. Slovenský stredopoliar Marek Hamšík odohral za hostí celé stretnutie.

Domácich poslal v 20. minúte do vedenia hlavou Cristian Kouame. Zverenci trénera Carla Ancelottiho mohli skórovať po šanciach Lorenza Insigneho či Arkadiusza Milika, no v priebehu prvého polčasu sa im to nepodarilo. Po necelej hodine hry poslal hlavný rozhodca pre vytrvalý dážď hráčov do šatní. V dueli sa po niekoľkých minútach pokračovalo a onedlho po príchode na hraciu plochu vyrovnal hosťujúci stredopoliar Fabian Ruiz, ktorému "priťukol" pätičkou loptu na hranici šestnástky Dries Mertens.

Rozhodujúci moment duelu prišiel päť minút pred koncom, keď center z priameho kopu poslal pred bránku FC Janov Mario Rui a domáci Davide Biraschi tečoval loptu nešťastne do vlastnej siete. "Po tom, čo domáci skórovali, to bol ešte náročnejší zápas, no nevzdávali sme sa a zaslúžili sme si vyhrať. Môj presný zásah bol dôležitý, pretože nás vrátil späť do hry. Vyhrať gólom v závere na takom ťažkom ihrisku je skvelé. Hrali sme so srdcom a na ploche sme nechali všetky sily," citoval Ruiza portál sscnapoli.it. Neapol má na 2. mieste tabuľky trojbodový náskok pred Interom Miláno, ktorého v nedeľu čakal duel na pôde Atalanty Bergamo.