Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Nedraftovaný Regenda zostal v tíme Anaheimu: Splnil sa mi sen

Slovenský hokejista v drese Anaheimu Ducks Pavol Regenda (40) sa teší so spoluhráčmi po strelení gólu v prípravnom zápase pred štartom novej sezóny zámorskej NHLAnaheim Ducks - Los Angeles Kings v Anaheime v utorok 4. októbra 2022. Foto: TASR/AP

Slovenskí hokejisti Šimon Nemec, Pavol Regenda a Adam Ružička sa dostali na súpisku tímov NHL pre úvod nového ročníka. V zámorskej súťaži sa tak predstaví osem Slovákov.

New York 11. októbra (TASR) - Slovenskí hokejisti Šimon Nemec, Pavol Regenda a Adam Ružička sa dostali na súpisku tímov NHL pre úvod nového ročníka. V zámorskej súťaži sa tak predstaví osem Slovákov.

Istotu už pred záverečnou hráčskou elimináciou mali Tomáš Tatar (New Jersey), Erik Černák (Tampa Bay), Martin Fehérváry (Washington), Jaroslav Halák (NY Rangers) i jednotka draftu Juraj Slafkovský (Montreal). Regenda si miesto v mužstve vyslúžil tromi gólmi a štyrmi asistenciami v drese Anaheimu, v príprave bol najlepším strelcom Ducks. Obranca Nemec za New Jersey a ani Ružička za Calgary nebodovali, no napokon im miestenka neušla.

Regenda si zahrá najprestížnejšiu hokejovú súťaž, hoci ho nedraftovali. "Pracoval som pre tento moment celý život. Celkom dosť ma to zasiahlo, keď som sa o tom dozvedel. Splnil sa mi sen. Pravdepodobne si stále neuvedomujem, čo to znamená a aké to bude chodiť na štadión, ale som jednoducho šťastný," povedal podľa slovaknhl.sk hráč Dukly Michalovce v uplynulej sezóne.

Dvadsaťdvaročný útočník vie, že dobrá fazóna z prípravy mu negarantuje pevné miesto v zostave tímu z Kalifornie. "Musím pracovať tvrdo každý deň. Nezáleží na tom, či hrám tu, alebo doma. Pracoval som dlho, aby som sa sem dostal. Dokážem, že sem patrím," vyhlásil odhodlane Regenda.



Slováci v NHL:

istota štartu v prvom tíme:


Tomáš Tatar (New Jersey)

Erik Černák (Tampa Bay)

Martin Fehérváry (Washington)

Jaroslav Halák (NY Rangers)

Juraj Slafkovský (Montreal)

Šimon Nemec (New Jersey)

Pavol Regenda (Anaheim)

Adam Ružička (Calgary)



sezónu odštartujú v AHL:

Martin Pospíšil (Calgary)

Samuel Kňažko (Columbus)

Miloš Kelemen (Arizona)

Marián Studenič (Dallas)

Filip Mešár (Montreal)

Dávid Hrenák (Los Angeles)

Martin Chromiak (Los Angeles)

Maxim Čajkovič (Tampa Bay)