Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Nemanja Vidič stiahol kandidatúru na post prezidenta srbského futbalu

Fanúšikovia Partizanu zapaľujú pyrotechniku počas derby zápasu srbskej národnej futbalovej ligy medzi Crvenou Zvezdou a Partizanom v srbskom Belehrade 3. marca 2023. Foto: TASR/AP

Srbská futbalová federácia často čelí obvineniam z korupcie, zločinu a politického ovplyvňovania. Vidič čelil masívnej kampani proti svojej kandidatúre.

Belehrad 13. marca (TASR) - Bývalý srbský futbalista Nemanja Vidič v pondelok stiahol svoju kandidatúru na post predsedu Srbskej futbalovej federácie. Jediným kandidátom tak zostal niekdajší hráč a funkcionár Crvenej Zvezdy Belehrad Dragan Džajič, ktorý má blízko k súčasnej populistickej vláde.

Srbská futbalová federácia často čelí obvineniam z korupcie, zločinu a politického ovplyvňovania. Vidič čelil masívnej kampani proti svojej kandidatúre. "Náš futbal čelí veľký výzvam. Mnohé veci sa musia a môžu zlepšiť. Mojou myšlienkou bolo zostaviť tím špičkových odborníkov, ktorí sú schopní tieto výzvy riešiť. Žiaľ, na každom kroku na ceste k postu prezidenta federácie mi bolo jasné, že šancu nedostaneme," uviedol štyridsaťjedenročný dlhoročný obranca Manchestru United.