Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Nemci pri žrebe v druhom koši, nasadenie nemusí sedieť s rebríčkom

Nemeckí futbalisti Timo Werner (vľavo) a Lukas Klostermann sa tešia po kvalifikačnom zápase J-skupiny Severné Macedónsko - Nemecko o postup na MS2022 v Skopje v pondelok 11. októbra 2021. Nemecko vyhralo 4:0 a zabezpečilo si postup na budúcoročný svetový šampionát. Foto: TASR/AP

Istotu nasadenia z prvého koša majú obhajcovia majstrovského titulu Francúzi, Anglicko, Belgicko, Argentína, Brazília a hostitelia z Kataru.

Zürich 22. marca (TASR) - Štvornásobní majstri sveta vo futbale Nemci budú pri žrebe MS 2022 v Katare nasadení v druhom koši, informovala v utorok agentúra AP. Procedúru ovplyvní pandémia koronavírusu i vojna na Ukrajine. V čase žrebu 1. apríla preto bude známych iba 29 z 32 účastníkov turnaja.

Až v júni sa pre pandemické opatrenia budú hrať dva duely interkontinentálnej baráže a odložená je aj jedna z vetiev európskej baráže, v ktorej figuruje Ukrajina. Tá pre ruskú inváziu nemôže odohrať na marec plánované stretnutia. FIFA v utorok uviedla, že troch pri žrebe ešte neznámych účastníkov šampionátu zaradia do štvrtého koša. Konečné nasadenie tak nebude musieť zodpovedať momentálnemu rebríčkovému postaveniu tímov. V prípade postupu sa to bude najviac týkať Kolumbie, Ukrajiny a Walesu, všetky tri tímy by pravdepodobne figurovali vo vyššom treťom koši.

Istotu nasadenia z prvého koša majú obhajcovia majstrovského titulu Francúzi, Anglicko, Belgicko, Argentína, Brazília a hostitelia z Kataru. Dve miesta sú ešte neznáme. Nemci sú v rebríčku FIFA už tri roky mimo prvej desiatky a prvý kôš sa ich týkať určite nebude. MS v Katare sú na programe od 21. novembra do 18. decembra.