Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

Nemci pristúpili k personálnym rošádam na postoch vo FIFA a UEFA

Logo UEFA, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Ako pripomína agentúra DPA, pozícia v UEFA nie je rezervovaná osobitne pre nemeckého kandidáta.

Frankfurt 13. apríla (TASR) - Nemecko budú v európskych futbalových štruktúrach zastupovať od roku 2023 dvaja noví funkcionári. Do Rady Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) mieri súčasný prezident Nemeckého futbalového zväzu (DFB) Bernd Neuendorf a v exekutíve Európskej futbalovej únie (UEFA) bude mať miesto šéf Nemeckej futbalovej ligy (DFL) Hans-Joachim Watzke.

Neuendorf nahradí v Rade FIFA krajana Petra Petersa, Watzke vystrieda na poste Rainera Kocha. Ten ponúkol svoje miesto v exekutíve UEFA po tom, ako v marci stratil pozíciu v správnej rade DFB. Peters aj Koch mali pôvodne zostať na svojich postoch vo FIFA, resp. UEFA až do jari 2025, no DFB v stredu oznámil, že už na začiatku budúceho roka prebehnú personálne zmeny na daných pozíciách. O svojich krokoch informoval aj prezidenta FIFA Gianniho Infantina a šéfa UEFA Aleksandra Čeferina.

Ako pripomína agentúra DPA, pozícia v UEFA nie je rezervovaná osobitne pre nemeckého kandidáta. Únia má však záujem, aby ju zaplnil zástupca z Nemecka, ktoré je organizátor EURO 2024.