Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

VIDEO: Nemci zdolali Kanadu, javorové listy na MS stále bez bodu

Nemecký brankár Mathias Niederberger sa snaží zabrániť gólu v zápase základnej B-skupiny Nemecko - Kanada na 84. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v lotyšskej Rige v pondelok 24. mája 2021. Foto: TASR/AP

Kanaďania tak po troch dueloch na konte nula bodov a skóre 2:10.

Riga 24. mája (TASR) - NNemeckí hokejisti vyhrali aj svoj tretí zápas na MS v lotyšskej Rige a s plným počtom bodov sa usadili na čele B-skupiny. V pondelok večer zdolali Kanadu 3:1 a pripravili jej tak tretiu prehru. "Javorové listy" majú po troch dueloch na konte nula bodov a skóre 2:10.



Nemci nastúpia v stredu o 15.15 h proti Kazachstanu. Kanadu čaká o štyri hodiny neskôr Nórsko.

MS 2021 B-skupina:



Nemecko - Kanada 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)

Góly: 11. Loibl (Kühnhackl, Rieder), 12. Plachta (Eisenschmid), 58. Holzer (Plachta, Noebels) - 19. Paul (Miller). Rozhodovali: Gofman, Romasko - Lazarev (všetci Rus.), Goľak (Biel.), vylúčení: 9:4 na 2 min, navyše: Holzer 10 min za narazenie na mantinel, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, bez divákov.

Nemecko: Niederberger - M. Müller, Seider, Brandt, Holzer, Wagner, Nowak, J. Müller, Gawanke - Kühnhackl, Krämmer, Rieder - Reichel, Noebels, Pföderl - Plachta, Loibl, Eisenschmid - Bergmann, Kastner, Tiffels
Kanada: Hill - Power, Stecher, Miller, Ferraro, Beaudin, Walker, Bernard-Docker, Schneider - Paul, Vilardi, Bunting - Brown, Henrique, Comtois - Pirri, Danforth, Hagel - Foudy, Anderson-Dolan, Perfetti


Kanada odštartovala duel náporom a od 4. minúty hrala presilovku, z ľavého kruhu vystrelil pomedzi nohy obrancu Bunting, no Niederberger stihol zasiahnuť. Ďalšie šance mali Perfetti a Miller, no v úvodnej desaťminútovke sa nepresadili a vzápätí udrelo dvakrát na druhej strane. V 11. minúte prihral Kühnhackl na ľavý kruh Loiblovi a ten z prvej prepálil Hilla. Prešlo len 38 sekúnd a Nemci viedli už 2:0, so šťastím sa presadil Plachta, ktorého strieľanú prihrávku si zrazil do siete jeden z obrancov Kanady. Hráči zo zámoria dokázali znížiť v 19. minúte, keď sa presadil Paul. Nemci predviedli v úvode druhej časti peknú akciu s nepresnou koncovkou Kastnera. Potom však išli na trestnú päť sekúnd po sebe Rieder a Holzer, ktorý dostal 2+2 min, a Kanada mala ideálnu šancu zvrátiť nepriaznivý stav. Nemci však dlhé oslabenie o dvoch a následne aj o jedného hráča ustáli vďaka Niederbergerovi, obetavosti, množstvu zablokovaných striel i bránkovej konštrukcii. "Javorové listy" pokračovali v nápore počas celej tretiny, zahrali si ďalšiu presilovku o dvoch hráčov, súpera prestrieľali 19:5, ale vyrovnať sa im nepodarilo. V 46. minúte sa dostal pri vlastnom oslabení do úniku Rieder, no Hill zasiahol lapačkou. Ďalší nájazd nepremenil Noebels. Na druhej strane sa nepresadil Comtois a v 50. minúte netrafil odkrytú časť bránky Perfetti. Kanade sa míňal čas a hromadili nepresnosti, na rozdiel od 2. tretiny nedokázala na dlhšie zatlačiť súpera a chýbali jej šance. Dve minúty pred koncom odvolal tréner Hilla, no hneď čo naskočil na striedačku, poslal puk do prázdnej bránky Holzer a rozhodol o triumfe Nemecka.









 1.Nemecko3300017:69
 2.Lotyšsko320107:37
 3.Kazachstan202005:34
 4.Fínsko210103:34
 5.USA210016:33
 6.Nórsko210015:63
 7.Kanada300032:100
 8.Taliansko300035:160

Stefan Loibl, útočník a strelec prvého gólu Nemecka: "Dnes nás udržal v zápase náš brankár. Bol neskutočný, vďaka nemu sme si udržali vedenie, on je mužom tohto zápasu. Máme dobré mužstvo a dokážeme strieľať góly."
Connor Brown, útočník Kanady: "Dokážeme prekonať každého, len nie brankárov. Musíme byť vyrovnanejší v priestoroch pred bránkou."
Gerard Gallant, tréner Kanady: "Tri prehry Kanady za sebou, to nečakáte. No vo všetkých zápasoch sme bojovali, vo všetkých sme mali viac šancí ako naši súperi. Potrebujeme vyhrať."