Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

V NHL Nemcov prvý gól, Ružička sa dotiahol na Tatara

Na snímke vpravo slovenský obranca New Jersey Šimon Nemec, uprostred jeho spoluhráč v bránke Akira Schmid a vľavo obranca Seattle Kraken Ryker Evans v zápase hokejovej NHL Seattle Kraken - New Jersey Devils v noci na 8. decembra 2023. Foto: TASR - AP

Dvojke draftu z roku 2022 sa tak podarilo skórovať už v treťom dueli v profilige po príchode z AHL, na konte má celkovo tri kanadské body (1+2).

New York 8. decembra (TASR) - Osem slovenských korčuliarov zasiahlo v noci na piatok do 13-zápasového programu v zámorskej hokejovej NHL, pričom dvaja z nich sa zapísali do bodových štatistík. Obranca Šimon Nemec skóroval za New Jersey a zaznamenal premiérový presný zásah v zámorskej NHL. Presadil sa v 30. minúte a víťazným gólom zariadil triumf Devils, ktorí vyhrali na ľade Seattlu 2:1.

Dvojke draftu z roku 2022 sa tak podarilo skórovať už v treťom dueli v profilige po príchode z AHL, na konte má celkovo tri kanadské body (1+2). Vo veku 19 rokov a 295 dní sa stal druhým najmladším slovenským obrancom s gólom v najlepšej lige sveta. Kristián Kudroč bol 1. februára 2001 o 39 dní mladší, keď sa presadil v drese Tampy Bay.

Útočník Adam Ružička prispel asistenciou k víťazstvu Calgary, ktoré zdolalo Carolinu 3:2. Flames dali všetky góly v záverečnom dejstve. Ružička zaznamenal ôsmy kanadský bod v sezóne a spolu s Tomášom Tatarom je najproduktívnejší Slovák v tejto sezóne. Ako hráč štvrtej formácie strávil na ľade 10:12 minúty.

Za domácich hral aj jeho krajan Martin Pospíšil, ktorý sa vrátil do zostavy "plameňov". V treťom útoku absolvoval 11:04 minúty, rozdal dva hity a dvakrát vystrelil na bránku. Zablokoval aj jednu strelu, dôsledkom čoho musel opustiť ľadovú plochu. Po chvíli však dokázal pokračovať v hre.

Trápenie Tomáša Tatara pokračuje. Krídelník Colorada Avalanche sa nedočkal prvého gólu ani v 24. zápase. Brankára súpera ohrozil až tromi strelami, čo je jeho sezónne maximum. Na konte má osem bodov za asistencie. Za Washington nastúpil obranca Martin Fehérváry, ktorý ukončil zápas s mínuskou a strelou na bránu, jeho ice time bol 20:06 minúty.

Krídelník Juraj Slafkovský nastúpil v elitnej formácii Montrealu, odohral 18:16 minúty a raz vystrelil na bránku. Canadiens podľahli Los Angeles 0:4, pričom ich súper zaznamenal jedenáste víťazstvo v sezóne na klziskách súperov a prekonal tak rekord Buffala zo sezóny 2006/07.

Hokejisti Arizony nenatiahli sériu víťazstiev na šesť, keď v domácej Mullett Arene podľahli Philadelphii 1:4. Dvomi gólmi sa o to pričinil Travis Konecny. Za Coyotes odohral 9:24 minúty slovenský útočník Miloš Kelemen, ktorý na bránku súpera vyslal jednu strelu.

V drese Tampy Bay vyšiel naprázdno so 44 bodmi najproduktívnejší hráč súťaže Nikita Kučerov. Lightning, za ktorých odohral slovenský obranca Erik Černák 19:20 minúty a pripísal si okrem mínusky dve strely na bránku, prehrali na ľade Nashvillu 1:5.