Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Nemec Friedrich zlatý aj v štvorboboch

Nemecký pilot Francesco Friedrich Foto: TASR/AP

Friedrich už minulý týždeň vyrovnal rekord Eugenia Montiho, ktorý získal titul majstra sveta v dvojboboch takisto päťkrát v rade (1957-1961).

Whistler 10. marca (TASR) - Nemecký pilot Francesco Friedrich obhájil titul majstra sveta v štvorboboch. Dvojnásobný olympijský šampión zavŕšil ziskom druhého zlata na MS parádnu sezónu, v ktorej ako prvý bobista v histórii vyhral všetkých osem pretekov Svetového pohára. V kanadskom Whistleri už triumfoval aj v dvojboboch.

Friedrich už minulý týždeň vyrovnal rekord Eugenia Montiho, ktorý získal titul majstra sveta v dvojboboch takisto päťkrát v rade (1957-1961). Taliansky pretekár celkovo zvíťazil na MS až sedemkrát.

Teraz je prvým mužom od roku 2008, ktorý je súčasne dvojnásobným úradujúcim svetovým šampiónom v dvojboch aj štvorboboch. Vtedy sa to podarilo jeho krajanovi Andremu Langemu.

Striebro získal štvorbom Lotyšska pilotovaný Oskarsom Kibermanisom, bronz putuje do Kanady. Slovensko nemalo na šampionáte vo Whistleri zastúpenie.

MS vo Whistleri



muži - štvorboby: 1. Nemecko (pilot Francesco Friedrich, Thorsten Margis, Candy Bauer, Martin Grothkopp) 3:21,33 min., 2. Lotyšsko (p. Oskars Kibermanis) +0,29 s, 3. Kanada (p. Justin Kripps) +045, 4. Rusko +0,76, 5. Švajčiarsko +0,94, 6. Rakúsko +0,99