Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Šport

Nemecká ministerka zahraničných vecí nepôjde do Pekingu

Pracovníci tlačia vozík v olympijskej dedine zimných olympijských a paralympijských hier v Pekingu v piatok 24. decembra 2021. Foto: TASR/AP

Niektoré krajiny sa rozhodli hry bojkotovať pre nedodržiavanie ľudských práv v ázijskej krajine, utláčaniu minoritných skupín ako sú Ujguri či Tibeťania, zlikvidovanie demokracie v Hong Kongu.

Berlín 29. decembra (TASR) - Nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková nepôjde na februárové ZOH v Pekingu. Jej rozhodnutie nie je súčasťou diplomatického bojkotu, do ktorého sa po USA zapojilo viacero krajín vrátane Veľkej Británie. Nemecko stále hľadá ohľadom potenciálneho bojkotu spoločné stanovisko s ostatnými členmi EÚ.

"Som veľká fanúšička športu, no teraz určite nepôjdem, v minulosti tiež nebolo bežné, aby ministri zahraničných vecí na podujatie išli," povedala politička pre DPA. Niektoré krajiny sa rozhodli hry bojkotovať pre nedodržiavanie ľudských práv v ázijskej krajine, utláčaniu minoritných skupín ako sú Ujguri či Tibeťania, zlikvidovanie demokracie v Hong Kongu či vyhrážkam, ktoré Čína adresuje Taiwanu.