Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Šport

Nemecko bude v septembri definitívne bez Füllkruga, nahradí ho Müller

Na archívnej snímke z 27. augusta 2023 futbalista Bayernu Mníchov Thomas Müller sedí na striedačke pred zápasom 2. kola nemeckej Bundesligy Bayern Mníchov - FC Augsburg v Mníchove. Foto: TASR/DPA

Šance na nasadenie kanoniera z Borussie Dortmund boli podľa agentúry DPA už predtým malé, no mal byť s tímom. Nakoniec odišiel už počas sústredenia vo Wolfsburgu.

Wolfsbrug 5. septembra (TASR) – Nemecký futbalista Niclas Füllkrug vynechá nadchádzajúce dva prípravné zápasy národného tímu pre zranenie stehna. Pred utorňajším tréningom to oznámil reprezentačný tréner Hansi Flick. Jeho tím nastúpi 9. septembra proti Japonsku a o tri dni neskôr si zmeria sily s Francúzskom. Füllkruga by mal nahradiť Thomas Müller.

Šance na nasadenie kanoniera z Borussie Dortmund boli podľa agentúry DPA už predtým malé, no mal byť s tímom. Nakoniec odišiel už počas sústredenia vo Wolfsburgu. Do Borussie prišiel minulý týždeň z Brém a premiéru si odbil v piatkovom zápase s Heidenheimom (2:2), v ktorom nastúpil z lavičky.

Müller je v nominácii národného tímu prvýkrát od vlaňajších MS v Katare, kde Nemecko vypadlo druhýkrát za sebou v skupinovej fáze. V nedávnom období ho trápilo zranenie a vynechal časť predsezónnej prípravy Bayernu, v sobotu bol na pôde Borussie Mönchengladbach prvýkrát v základe. Nemecko má istú účasť na nadchádzajúcich ME ako hostiteľ, preto hrá namiesto kvalifikačných zápasov prípravné.